Nacionalni park "Plitvička jezera"

Volonterski program "Zeleni čuvar" u punom jeku

15/07/2016

Tijekom mjeseca srpnja i kolovoza u okviru programa Zeleni čuvar aktivno sudjeluje devet mladih volontera koji će svojim radom pridonijeti i upotpuniti obavljanje poslova usko vezanih uz rad u sustavu posjećivanja. Kontaktirajući s mnogobrojnim posjetiteljima, naši volonteri maksimalno daju svoj doprinos po pitanju informiranja o načinu funkcioniranja posjetiteljskog sustava kao i pružanja osnovnih informacija o prirodnim procesima u Parku. Blisko surađujući s informatorima i čuvarima prirode, volonteri upućuju posjetitelje na pravila ponašanja u Parku ukazujući i upozoravajući u slučaju kršenja istih.

U volonterskim aktivnostima NP Plitvička jezera aktivno je sudjelovala i naša draga zelena čuvarica, volonterka Marija Gulan koja je bila dio radnog kolektiva od 01. do 15. srpnja. Mariji je prigodom zadnjeg dana volonterskog rada uručena zahvalnica za sudjelovanje u volonterskom programu.

Bilo nam je lijepo raditi i družiti se s Marijom kojoj se još jednom ovim putem zahvaljujemo, u nadi da ćemo se ponovno susresti na nekom novom projektu.

 

Volonterima koji ostaju kod nas, kao i onima koji su u dolasku, želimo puno uspjeha u radu!