Nacionalni park "Plitvička jezera"

Posjetiteljima nacionalnog parka plitvička jezera

Nacionalni park Plitvička jezera otvoren je cijele godine za posjete. Zona obilaska prostire se većim dijelom uz jezera i slapove, a posjetiteljima su na raspolaganju i planinarska te 2 poučne staze. Preporučamo da se prije posjeta informirate o mogućnostima obilaska koje uvelike određuje godišnje doba, odnosno vremenski uvjeti te o radnom vremenu Parka i objektima i ulazima koji su otvoreni. Tako ćete bolje isplanirati vaš izlet i lakše odabrati prikladnu odjeću i obuću, što će posjet Plitvičkim jezerima učiniti ugodnijim. Planirajući posjet zone oko jezera, u obzir uzmite i veliki broj stepenica i uspona zbog visinske razlike koja od prvog jezera, Prošća, do posljednjeg, Novaković Broda,
iznosi 133 m.

U periodu od sredine travnja do kraja listopada otvorena su sva tri ulaza u NP – Ulaz 1, Ulaz 2 i pomoćni ulaz Flora. U tom periodu uobičajeno su u funkciji panoramski vlak i elektro brod na jezeru Kozjak. Bez obzira na kojem od ulaza započinjete obilazak, na raspolaganju su vam poludnevni programi (u trajanju 3 do 4 sata) i cjelodnevni programi (u trajanju 5 do 6 sati). Programi su kružni, većim dijelom pješice te vas vraćaju na mjesto polaska. Ulaznica uključuje upotrebu panoramskog vlaka i elektro broda u sklopu odabranog programa. U slučaju snijega ili poledice, panoramski vlak ne prometuje.

Svakako se pri ulazu u NP informirajte o redu vožnje vlakova i brodova kako ne bi propustili posljednji.

U periodu od studenog do sredine travnja, otvoren je samo Ulaz 1 i područje Donjih jezera. Obilazak je ograničen i moguć uglavnom samo pješice. Detaljne informacije o stanju u NP i mogućnostima obilaska možete dobiti svakodnevno na telefone: 00385 53 751 014, 751 015 (Odjel prodaje) i 751 022 (Ulaz 1).

Slobodno nas kontaktirajte, stojimo vam na raspolaganju!
Želimo vam ugodan boravak na Plitvičkim jezerima!