Skijanje i sanjkanje

Još od 80-ih godina prošloga stoljeća, u zimsku turističku ponudu Nacionalnog parka Plitvička jezera uključeno je i skijanje. Skijalište je smješteno uz državnu cestu DC429, u naselju Mukinje.

Udaljeno je oko 2,5 km od Ulaza 2 i hotelskog kompleksa Nacionalnog parka Plitvička jezera, odnosno oko 5 km od Ulaza 1 i poznatog restorana Lička kuća, u smjeru jadranske obale.

Skijalište raspolaže s jednom vučnicom kapaciteta 400 skijaša na sat, koja ih vuče na proplanak, na oko 700 m n. v. odakle se skijaši niz nekoliko staza spuštaju u podnožje, na oko 640 m n. v.

Dužine staza iznose približno 400 m. Osim skijanja i bordanja moguće je i sanjkati se niz padinu na koju se sanjkaši penju sami.

sanjkanje

U ponudi skijališta je najam skijaške kao i borderske opreme te sanjki, tanjura i lopatica za spuštanje niz padinu.

Svu opremu moguće je unaprijed rezervirati.

Zbog blagih strmina staza (prosječni nagib 15%) skijalište je pogodno za početnike, rekreativce i djecu.

sanjkanje

Status: Otvoreno

Skijalište Mukinje je na raspolaganju korisnicima kada se ispune prirodni uvjeti koji nam omogućuju uređenje staze. Tada je u funkciji i sama vučnica. U navedenim uvjetima je radno vrijeme vučnice od 9 do 17h. Petkom i subotom organiziramo i noćno skijanje pod reflektorima od 18 do 22h. Opremu je moguće iznajmiti, a informacije o iznajmljivanju, cijenama i radnom vremenu prije dolaska možete provjeriti na tel. 053 751 281 ili na linku.

sanjkanje