Online prodaja ulaznica

Urednik Novosti

Preuzmi vizual: NPPJ

 

Poštovani,

zaštićenim područjem Nacionalnog parka plitvička jezera upravlja istoimena javna ustanova. Područje kojim Ustanova upravlja izuzetna je prirodna vrijednost Republike Hrvatske i nalazi se na liste svjetske prirodne baštine UNESCO-a. Zbog svoje iznimne ljepote i dostupnosti, isto iz godine u godinu posjećuje sve veći broj posjetitelja. Primarni zadatak Ustanove je očuvati prirodne vrijednosti područja te omogućiti posjećivanje u skladu s tim, a na način da su posjetitelji sigurni i zadovoljni. Iz tog razloga, Ustanova je pristupila izradi Akcijskog plana upravljanja posjetitelja koji će odrediti detaljno uvjete i načine korištenja zaštićenog područja. Jedan od koraka koje isti predviđa je i izrada Internet trgovine na mrežnim Internet stranicama na domeni: https://ticketing.np-plitvicka-jezera.hr.

Internet trgovina Nacionalnog parka funkcionira na način da morate odabrati datum, vrijeme i ulaz na koji želite ući u park. Odrađivanjem svih koraka, na svoju e-mail adresu zaprimit ćete račun i voucher s kojim će morati doći na ulaz koji ste odabrali tijekom kupovine(Ulaz 1 ili Ulaz 2 – uključuje i pomoćni ulaz Floru)  i ondje zamijeniti voucher za svoje ulaznice. Voucher je moguće zamijeniti 30 minuta prije i tijekom sata za koji su ulaznice kupljene. 

Napominjemo da je broj dostupnih ulaznica po satu i ulazu ograničen te preporučamo svima koji nas namjeravaju posjetiti da na vrijeme rezerviraju svoje ulaznice.

Dodatne informacije o kupnji:

  • online ulaznice je moguće kupiti isključivo unaprijed, minimalno 2 dana prije željenog datuma dolaska
  • moguće je kupiti ulaznice na licu mjesta ukoliko se sve ne prodaju online
  • Djeca do 7 godina i osobe s posebnim potrebama s invaliditetom preko 50% imaju gratis ulaz. Osobe s posebnim potrebama s invaliditetom preko 50% gratis ulaznicu će dobiti na ulazu uz predočenje valjane iskaznice. Ulaznicu nije potrebno unaprijed rezervirati za navedene kategorije individualnih posjetitelja
  • Ako kupujete dvodnevnu ulaznicu, nije potrebno definirati ulaz i vrijeme za drugi dan

Želim park posjetiti danas, a nisam na vrijeme kupio ulaznicu online, što mi je činiti? Putem linka možete pogledati trenutni broj dostupnih ulaznica po satu i ulazu u park koje je moguće kupiti na službenim ulazima Parka (Ulaz 1, Ulaz 2 i pomoćni ulaz Flora). *Napomena: broj se mijenja kako se ulaznice prodaju te njihova dostupnost ovisi o broju posjetitelja koji na ulazu čekaju kupnju na licu mjesta.

 Hodogram kupnje ulaznica za Nacionalni park Plitvička jezera:

 

 

 

Vaš Nacionalni park Plitvička jezera