Rezervacija smještaja
Dobrodošli na službene stranice Nacionalnog parka Plitvička jezera!

Plitvička jezera najstariji su i najveći nacionalni park Republike Hrvatske. Svojom iznimnom prirodnom ljepotom ovo je područje oduvijek privlačilo zaljubljenike u prirodu, pa je već 8. travnja 1949. godine proglašeno prvim nacionalnim parkom u Hrvatskoj. Proces osedravanja, kojim se formiraju sedrene barijere i stvaraju jezera, predstavlja jedinstvenu univerzalnu vrijednost zbog koje su Plitvička jezera dobila međunarodno priznanje 26. listopada 1979. godine, upisom na UNESCO-vu Listu svjetske baštine. Saznaj više

Želimo vam ugodan boravak u Nacionalnom parku Plitvička jezera!

                        Saznaj više

AKTUALNO

21. 5. 2019.
Donja i Gornja jezera otvorena su za posjećivanje. Brodovi i vlakovi prometuju redovno, prema rasporedu.

VAŽNA NAPOMENA: Dio staza nije osposobljen za kretanje te je postavljena privremena signalizacija koja upućuje posjetitelje na staze kojima je kretanje sigurno. Molimo sve posjetitelje da prate postavljene oznake zbog vlastite sigurnosti. Za obilazak jezerske zone dostupno je 8 programa. Više o programima obilaska pročitajte ovdje.
Za više informacija o sustavu posjećivanja, kontaktirajte nas na broj + 385 53 751 026 - Ulaz 1.

26. 4. 2019.
Naš projekt online prodaje ulaznica je u testnoj fazi, stoga se unaprijed ispričavamo zbog mogućih gužvi u sustavu posjećivanja. Zahvaljujemo na razumijevanju.