Svečano potpisivanje ugovora o radu s učenicima stipendistima u Nacionalnom parku Plitvička jezera

Urednik Novosti

U Nacionalnom parku Plitvička jezera održana je svečanost potpisivanja ugovora o radu s učenicima koji su primili stipendije u ožujku ove godine. U hotelu Jezero, 16 učenika potpisalo je ugovore za rad u u nadolazećoj turističkoj sezoni 2024.

Kontinuirana podrška mladim talentima

Suradnja između Nacionalnog parka Plitvička jezera i mladih talenata započela je 15. ožujka 2024. godine, kada je u Srednjoj školi Plitvička jezera organizirana dodjela stipendija za 65 učenika. Svaki učenik dobio je mjesečnu stipendiju u iznosu od 266,00 eura, koju su zajednički financirali Ministarstvo turizma i sporta (186,00 eura) i Nacionalni park Plitvička jezera (80,00 eura).

Praktično iskustvo u turističkoj industriji

Šesnaest učenika koji su potpisali ugovore o radu s Nacionalnim parkom Plitvička jezera završili su sljedeće smjerove:

  • Kuhar – 2 učenika
  • Konobar – 2 učenika
  • Slastičar – 3 učenika
  • Hotelijersko-turistički tehničar – 9 učenika

Ovi ugovori omogućit će učenicima stjecanje praktičnog iskustva u jednoj od najvažnijih turističkih destinacija Hrvatske. Ravnatelj Nacionalnog parka Tomislav Kovačević osobno je potpisao ugovore i tom prilikom izjavio: “Ovo je značajan korak za našu zajednicu i budućnost turizma u Hrvatskoj. Ponosni smo što možemo pružiti ovim mladim ljudima priliku da započnu svoje karijere i doprinesu razvoju našeg prekrasnog kraja. Njihov uspjeh je naš uspjeh.”

Jačanje lokalne zajednice

Dodjela stipendija i kasnije zapošljavanje učenika predstavlja ključan korak u jačanju lokalne zajednice. Ove inicijative potiču mlade talente da ostanu u svojim rodnim krajevima i pridonesu razvoju turizma u Nacionalnom parku Plitvička jezera.

Nacionalni park Plitvička jezera i Ministarstvo turizma i sporta ovom suradnjom pokazuju posvećenost podršci mladim generacijama te promicanju kvalitetnog obrazovanja kao temelja prosperiteta u turističkom sektoru.

Ova svečanost označava još jedan korak prema budućnosti u kojoj se obrazovanje i praktično iskustvo isprepliću, omogućujući mladima da postanu ključni akteri u održivom razvoju turizma u Hrvatskoj.