Dodjela priznanja udrugama i neprofitnim organizacijama u Nacionalnom parku Plitvička jezera

Urednik Novosti

Dana 17. srpnja 2024. godine, u hotelu Jezero održana je svečanost dodjele financijskih potpora za 85 udruga koje su se prijavile na Javni poziv za dodjelu financijskih sredstava udrugama i neprofitnim organizacijama iz proračuna Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera.

Javni poziv za dodjelu financijskih sredstava udrugama i neprofitnim organizacijama objavljen je 8. travnja 2024. godine, temeljem Pravilnika o uvjetima i kriterijima za dodjelu financijskih sredstava iz proračuna Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera. Uz financijske potpore, posebna priznanja za doprinos razvoju civilnog društva, zaštite okoliša te razvoj i promociju sporta, kulturnih i društveno odgovornih djelatnosti uručio je ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera, Tomislav Kovačević.

Tom prigodom, ravnatelj Tomislav Kovačević zahvalio je prisutnima na njihovom angažmanu u područjima koja su bitna za razvoj cjelokupne društvene zajednice te istaknuo: “Ova sredstva nisu samo financijska podrška vašim projektima, već i priznanje za vaš trud i rad na očuvanju prirodne i kulturne baštine, te promicanju zdravog načina života i zajedništva.”

Nakon svečanog dijela, uslijedilo je druženje u prostoru Zimskog vrta hotela Jezero. Prisutni su imali priliku razmijeniti iskustva, uspostaviti nove kontakte i razgovarati o budućim suradnjama. Atmosfera je bila ispunjena pozitivnom energijom i zajedništvom, čime je još jednom potvrđena važnost međusobne podrške i suradnje u razvoju društvene zajednice.