Javni poziv za prikupljanje ponuda za dodjelu koncesijskog odobrenja za obavljanje djelatnosti na zaštićenom dijelu prirode – parkiranje – parkiranje na dopuštenim mjestima u svrhu obavljanja usluge autotaksi prijevoza

Urednik Natječaj za koncesijsko odobrenje, Novosti

Javna ustanova Nacionalni park Plitvička jezera sukladno odredbama 188. do 193. Zakona o zaštiti prirode („Narodne novine“, broj 80/13., 15/18., 14/19. i 127/19.), Pravilnika o koncesijskim odobrenjima na zaštićenom području („Narodne novine“, broj 9/2021.) i Odluke Upravnog vijeća Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera (KLASA: 003-03/24-06/07, URBROJ: 2125/84-01/4-24-3od 12. srpnja 2024. godine) o javnom prikupljanju ponuda objavljuje

JAVNI POZIV

za prikupljanje ponuda za dodjelu koncesijskog odobrenja za obavljanje djelatnosti na zaštićenom dijelu prirode – parkiranje – parkiranje na dopuštenim mjestima u svrhu obavljanja usluge autotaksi prijevoza

I – DAVATELJ KONCESIJSKOG ODOBRENJA:

Javna ustanova Nacionalni park Plitvička jezera, Josipa Jovića 19, 53231 Plitvička Jezera, OIB: 91109303119

II – DJELATNOST ZA KOJU SE DAJE KONCESIJSKO ODOBRENJA:

Koncesijsko odobrenje daje se za obavljanje djelatnosti na zaštićenom dijelu prirode – parkiranje – parkiranje na dopuštenim mjestima u svrhu obavljanja usluge autotaksi prijevoza

III – BROJ KONCESIJSKIH ODOBRENJA:

7 (sedam) koncesijskih odobrenja za 7 (sedam) parkirnih mjesta. (1 parkirno mjesto = 1 koncesijsko odobrenje).

IV – VRIJEME NA KOJE SE DAJE KONCESIJSKO ODOBRENJE:

Koncesijsko odobrenje daje se na period od  1 (jedne) godine.

V – LOKACIJA:                              

4 parkirna mjesta kod Ulaza 1 u nacionalni park (prema skici u prilogu)

3 parkirna mjesta kod hotela Bellevue (prema skici u prilogu)

Potrebno je u ponudi nedvojbeno označiti za koje parkirno mjesto se podnosi ponuda

VI – PISANA PONUDA  MORA SADRŽAVATI:

  • pravilno ispunjen obrazac Zahtjeva – Ponuda (u prilogu javnog poziva);
  • presliku osobne iskaznice ponuditelja
  • dokaz o registraciji za obavljanje djelatnosti koja je predmet davanja koncesijskog odobrenja
  • važeću licenciju za autotaksi prijevoz putnika
  • važeću dozvolu Općine Plitvička jezera za obavljanje autotaksi prijevoza putnika
  • izvornik ili ovjerenu presliku potvrde o stanju poreznog duga ponuditelja izdan od nadležne porezne uprave Ministarstva financija, ne stariji od 30 dana od dana objave poziva na nadmetanje, ili jednakovrijedan dokument nadležnog tijela države sjedišta ponuditelja

VII– VISINA NAKNADE ZA KONCESIJSKO ODOBRENJE:

Početni iznos novčane naknade iznosi 500,00 EUR bez PDV-a po parkirnom mjestu.  U ponudi je potrebno naznačiti iznos novčane naknade bez pdv-a i iznos novčane naknade s pdv-om.

VIII – PONUDE ZAINTERESIRANIH PONUDITELJA DOSTAVLJAJU SE:

U roku od 30 dana od dana objave Javnog poziva na internetskim stranicama Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera, na adresu: Javna ustanova Nacionalni park Plitvička jezera, 53231 Plitvička Jezera, s naznakom: Ponuda – koncesijsko odobrenje – autotaksi prijevoz ili osobno u pisarnicu Ustanove na adresu: Josipa Jovića 19, 53231 Plitvička Jezera (ZSC dr. Ivo Pevalek).

Ponuditeljima čije ponude nisu zaprimljene u roku za dostavu ponuda, zatvorene kuverte s ponudama će se vratiti neotvorene, preporučenom poštom ili na drugi dokaziv način.

Nepotpune ponude kao i one koje ne udovoljavaju uvjetima ovog poziva neće se razmatrati.

Ponude se ne otvaraju javno.

IX. ISKLJUČENJE PONUDITELJA I ODBIJANJE PONUDITELJA ZAHTJEVA

Ponuditelj će se isključiti ukoliko:

  • nije ispunio obvezu plaćanja dospjelih poreznih obveza i obveza za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, osim ako mu po posebnom zakonu plaćanje tih obaveza nije dopušteno ili je odobrena odgoda plaćanja
  • ima dospjela, a neplaćena dugovanja prema javnoj ustanovi iz ranijih ugovornih odnosa s javnom ustanovom
  • nije ispunio obveze i/ili ispunio uvjete iz prijašnjeg ugovora ili odluke o koncesijskom odobrenju
  • ima saznanja/dokaza o postojanju razloga za isključenje sukladno posebnom zakonu o koncesijama.

X – KRITERIJI ZA ODABIR NAJPOVOLJNIJEG PONUDITELJA:

Najviše ponuđeni iznos naknade i dodana vrijednost koju ponuditelj može dati vezano za zaštitu prostora, bioraznolikosti, ekološke mreže, krajobraznih vrijednosti te edukaciju i informiranje šire javnosti.

XI – ODLUKA I UGOVOR O KONCESIJSKOM ODOBRENJU:

Upravno vijeće Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera donosi Odluku o koncesijskom odobrenju.

Temeljem Odluke o koncesijskom odobrenju Javna ustanova Nacionalni park Plitvička jezera će s odabranim ponuditeljima sklopiti Ugovor o koncesijskom odobrenju uz naknadu (Prijedlog ugovora – u prilogu) kojim će se pobliže urediti prava i obveze ugovornih strana. Javna ustanova ponuditi će najpovoljnijem ponuditelju sklapanje ugovora u roku od 15 dana od dana donošenja Odluke o koncesijskom odobrenju. Ponuditelj ima pravo odustati od sklapanja ugovora u roku od 7 dana od dana kada mu je ponuđeno sklapanje ugovora. Ugovor se sklapa najkasnije u roku od 30 dana od dana kada odabranom ponuditelju bude ponuđeno sklapanje ugovora. Ako odabrani ponuditelj odustane od sklapanja ugovora, Upravno vijeće može donijeti novu odluku o koncesijskom odobrenju sa sljedeće rangiranim ponuditeljem kao odabranim, kojem će Javna ustanova ponuditi potpisivanje ugovora o koncesijskom odobrenju, pri čemu se na odgovarajući način primjenjuju odredbe članka 10. Pravilnika o koncesijskom odobrenju.

XII. JAMSTVO ZA UREDNO ISPUNJENJE UGOVORA

Prilikom sklapanja ugovora o koncesijskom odobrenju, odabrani ponuditelj dužan je dostaviti jamstvo za uredno ispunjenje ugovora za slučaj povrede ugovornih obveza te kao jamstvo za zaštitu prirode u obliku zadužnice ovjerene kod javnog bilježnika.

Jamstvo za uredno ispunjenje ugovora daje se na iznos od 1.000,00 eura.

U slučaju da odabrani ponuditelj ne dostavi zadužnicu prilikom sklapanja Ugovora ili zbog drugog razloga odustane od sklapanja ugovora o koncesijskom odobrenju, Upravno vijeće može donijeti novu odluku o koncesijskom odobrenju sa slijedeće rangiranim ponuditeljem kao odabranim, kojem će javna ustanova ponuditi potpisivanje ugovora o koncesijskom odobrenju.

XIII. ZAVRŠNE ODREDBE

Javna ustanova zadržava pravo da ne prihvati ni jednu ponudu i poništi poziv za javno prikupljanje ponuda posebnom odlukom Upravnog vijeća.

Javna ustanova vezano za poništenje poziva za javno prikupljanje ponuda ne snosi pravnu, materijalnu ili bilo kakvu drugu odgovornost prema ponuditeljima.

U Plitvičkim Jezerima 26. srpnja 2024. godine

KLASA: 360-02/24-05/02

URBROJ: 2125/84-04-01/2-24-1

Ravnatelj:

Tomislav Kovačević

Javni poziv za prikupljanje prijava za dodjelu koncesijskog odobrenja – parkirna mjesta

Lokacija kod Ulaza 1

Lokacija kod hotela Bellevue

Ponudbeni list – zahtjev

Prilog II – prijedlog ugovora