Kako do nas

Nacionalnom parku moguće je pristupiti državnim cestama:

  • DC1 (Selište Drežničko – Prijeboj) iz smjera Zagreba/Zadra
  • DC52 (Vrhovine – Korenica) iz smjera Otočca (A1)
  • DC42 (Vrbovsko – Grabovac) iz smjera Ogulina (A1)

Istočnim dijelom Parka prolazi cesta DC1 uz koju se nalaze dvije glavne ulazne recepcije u zonu posjećivanja jezera Nacionalnog parka, Ulaz 1 i Ulaz 2. Na oba ulaza osiguran je parking za posjetitelje (s naplatom), a u neposrednoj blizini ulaza nalaze se i autobusna stajališta.

Cestom DC1 prometuju autobusne linije koje povezuju ponajprije unutrašnjost Hrvatske i obalu. Savjetujemo da aktualan raspored linija potražite u info uredima Parka ili na web stranici Autobusnog kolodvora Zagreb (www.akz.hr). Obzirom da su glavni ulazi Parka međusobno udaljeni oko 3 km, preporučujemo da unaprijed isplanirate svoj posjet zbog mogućnosti odabira između različitih programa obilaska.

Radi lakšega kretanja u jezerskoj zoni, posjetiteljima koji ulaze u Park na Ulazu 1 omogućen je izbor između četiri programa obilaska označenih zelenom bojom na informativnim pločama. Četiri programa koji započinju na Ulazu 2 označeni su narančastom bojom.

U Parku prometuju električni brodovi (jezero Kozjak) i vlakovi za prijevoz posjetitelja, a za čije korištenje je potrebno imati važeću ulaznicu za Nacionalni park.

ODABERI PROGRAM