Dan žena u Nacionalnom parku Plitvička jezera

Urednik Novosti

 

Drage naše, širom svijeta 08. ožujka  obilježava se kao Međunarodni dan žena. Dan žena ustanovljen je na Drugoj međunarodnoj konferenciji žena socijalista, 8. ožujka 1910. godine u Kopenhagenu, na inicijativu Njemice Clare Zetkin, tadašnje predvodnice ženskog radničkog pokreta.

Taj praznik obilježava se u znak sjećanja na demonstracije američkih radnica u Chicagu 1909. godine i njujorški pohod više od 15.000 žena koje su tražile kraće radno vrijeme, bolje plaće i pravo glasa. Prvi put je obilježen 1911. godine u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj i Danskoj, a tog dana je u tim zemljama više od milijun žena i muškaraca prisustvovalo skupovima na kojima je zahtijevano da žene glasaju na izborima, da im se omogući zauzimanje javnih položaja, da imaju pravo na rad i stručno obrazovanje.

 

Kako bismo zajedno proslavili vaš dan, pozivamo vas da nam se pridružite u četvrtak, 08. ožujka 2018. od 20.00 sati u restoranu Lička kuća gdje vas čeka glazbeni sastav Trio Marinero, tombola, izvrsna hrana i ples do jutarnjih sati. Cijena po osobi: 135,00 kn.

 

Veselimo vam se!

Vaš Nacionalni park Plitvička jezera