Edukativni materijali Nacionalnog parka Plitvička jezera

Urednik Blog

Dragi naši,

posebna nam je zadovoljstvo obavijestiti vas kako je naš edukativni materijal kreiran uz sudjelovanje Stručne službe Nacionalnog parka, marketinga Nacionalnog parka i uz predivne kreativne ideje stručnog tima za slikovnice i animirane filmove, dobio pozitivno mišljenje Ministarstva znanosti i obrazovanja kao edukativni materijal koji se može koristiti u nastavnim aktivnostima za učenike osnovnih škola i djecu predškolske dobi! Edukativni materijal koji se sastoji od slikovnica na hrvatskom i engleskom jeziku te vodiča za djecu možete potražiti i vi u našim suvenirnicama prilikom posjeta Nacionalnom parku Plitvička jezera.


Neka vaša djeca urone u zanimljive priče o šumama, mlinu i leptiru plavcu kroz slikovnice „Šumska priča“, „Snaga vode“ i „Jurica, veliki mrav“ koje su namijenjene za djecu od 5-9 godina te slikovnice s puno vesele rime „Upoznaj medvjede“, „Upoznaj vidre“, „Upoznaj leptire“ i „Upoznaj vretenca“ namijenjene za djecu od 3-7 godina. Vjerujemo i da će upoznavanje s vodičem za djecu 4KIDS biti isto zanimljiv način približavanja našim mladima sve one prirodne i kulturne vrijednosti Nacionalnog parka Plitvička jezera kojima se ponosimo i koje su dio Svjetske prirodne baštine UNESCO-a.


Pozivamo vas i da svakako pogledate kratke edukativne animirane filmove koji na slikoviti način donose dvije lijepe priče, jedna o najvažnijem procesu koji omogućuje stvaranje sedrenih barijera i izgled jezerskog sustava (Od kapljice vode do sedrene barijere) i druga o specifičnom životu leptira močvarnog plavca (Čarobna priča o močvarnom plavcu). U ovom specifičnom vremenu kada je i dio nastave online, ovi edukativni filmovi mogu biti korisni kao dodatni digitalni obrazovni sadržaj.

Uživajte u našem edukativnom materijalu!