FILMSKI NATJEČAJ ZA DJECU I MLADE: SNIMI FILM O PRIRODI

Urednik Uncategorized @hr

 

Nacionalni park Plitvička Jezera poziva učenice i učenike osnovnih i srednjih škola da snime i prijave kratki film na temu prirode i zaštite prirodne baštine

Dragi naši, kao što ste već upoznati, naš Park 2019. godine slavi dvije velike i važne obljetnice: 70 godina od proglašenja nacionalnog parka i 40 godina od upisa na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Povodom tih značajnih datuma u slavljeničkom tonu pokrećemo Plitvice Film Festival s filmskim programom kojem će u fokusu biti priroda i njeno očuvanje.

Jedna od važnijih aktivnosti festivala bit će uključivanje djece i mladih u proces osvještavanja o važnosti prirode i njenog očuvanja za generacije koje dolaze, tako da smo između ostalog otvorili filmski natječaj na koji se sa svojim filmom u trajanju do 5 minuta mogu prijaviti djeca i mladi do starosti od 18 godina. Radovi se mogu prijaviti do 01. srpnja 2019.

Pozivamo mlade autore – osnovnoškolce i srednjoškolce, odnosno filmske družine i klubove da do 01. srpnja 2019. putem prijavnice prijave svoje filmove na natječaj.

Film, odnosno video je potrebno objaviti na Vimeo ili YouTube kanalu  te nam poslati poveznicu na njega, ili nam rad proslijediti preko We Transfera, Dropboxa i gdrivea – kao što se traži u prijavnici.

PRAVILA PRIJAVE

  1. Svaka filmska družina, klub, skupina ili pojedinac može na natječaj prijaviti neograničen broj djela koja mogu biti bilo kojeg filmskog roda: igrani film, dokumentarni film, animirani film, TV reportaža, eksperimentalni film, video spot i ostali video uradci.
  2. Prijavljeni radovi trebaju biti u maksimalnom trajanju do 5 minuta, nastali nakon 1. siječnja 2016. godine
  3. Filmska i video ostvarenja na natječaj prijavljuju punoljetne osobe koje su odgovorne za produkciju prijavljenog ostvarenja (filmske družine, klubovi, udruge, mentori, roditelji, skrbnici, i dr.). Maloljetne osobe ne mogu samostalno prijaviti radove, te isti neće biti uzimani u obzir kod selekcije pristiglih radova.
  4. Uvjet prijave filmskih i video ostvarenja na natječaj je da su ih realizirala djeca osnovnoškolske ili srednjoškolske dobi uz minimalnu pomoć mentora.
  5. Prijava radova odvija se putem prijavniceZaključni rok za prijavu filma je 1. srpnja 2019.
  6. Selekcijska komisija odabrat će 10 finalista, nakon čega se najbolji film bira on-line glasanjem tj. skupljanjem najviše lajkova. Uz to najbolji filmovi će se prikazati za vrijeme trajanja festivala.
  7. Najbolji radovi biti će nagrađeni novčanim nagradama, 1. mjesto – 8.000,00 kuna, 2. mjesto – 4.000,00 kn

PRIJAVI FILM

Javna ustanova Nacionalni park Plitvička jezera