Glazbeni program film festivala

Urednik Uncategorized @hr


KAZAN – 19.9.2019. 22:00


Kazan je world music bend iz Zagreba koji tradicijsku glazbu ovog dijela Balkana interpretira po svom guštu i ćeifu. Pritom nastoje osvježiti taj materijal, stare pjesme ogrnuti novim zvukom koji odražava individualne estetike članova benda kao i njihovu naklonjenost različitim žanrovima. Prvi album “Ružo” izlazi krajem 2018. godine za Geenger Records.

Članovi Kazana dugo su aktivni na hrvatskoj glazbenoj sceni, te su sudjelovali i sudjeluju u radu bendova kao što su Afion, Mimika Orchestra, Sane, Kololira, Vibrica i drugi. To su Dunja Bahtijarević (glas), Tatjana Bijelić (flauta), Lucija Stanojević (violina), Danijel Maoduš (gitare), Zvonimir Mikulandra (gitara), Sebastian Jurić (bas gitara) i Marko Šturman (udaraljke).

Singl Ravno polje :


CINKUŠI – 20.9.2019. 22:00 h


Cinkuši svoj specifični izričaj baziraju na bogatoj narodnoj baštini Hrvatske, ponajviše iz kajkavskog govornog područja u koju interpoliraju autorski pristup i literarne uzore, pa i klišeje koji bude kolektivnu emocionalnost.

Izvrstan su primjer «prevođenja» tradicionalnih pjesama u eksplozivne dijelove punka, freak-folka, briljantnih balada ili suptilnih kombinacija valcera i kabareta s primjesama neo-folk undergrounda. Potpuno su otvoreni za mnoge metamorfoze rocka, psychedelica, jazza, do tragova ekspresivne, pa čak i komorne glazbe.
Četiri samostalna albuma, jedan live, desetak kompilacija, glazba za plesne i kazališne predstave, animirane filmove, dokumentarac „The Cinkuši“, 2 Porina (etno album)…

Na Plitvice Film Festivalu nastupit će u postavi: Tihomir Kruhonja (kontrabas), Mirko Radušić (akustična gitara), Natalia B. Radušić (mandolina), Nebojša Stijačić (el.gitara), Nikola Santro (trombon), Krešo Oremuš (usna harmonika), Marko First (violina) te Marko Meštrović na bubnjevima.


PICKSIEBNER – 21.9.2019. 22:00 h


Picksiebneri, već 15 godina stvaraju i izvode autorsku glazbu. Ta mješavina bluegrassa, rocka, folka i chansone jasno iskazuju stavove benda, a to su socijalna osviještenost, zaštita prirode te borba za životinjska prava.
Da to nije samo puka priča i slovo na papiru, dokazuju i njihovi brojni nastupi i projekti dobrotvornog karaktera, iz kojih se posebno izdvaja koncert za Noinu Arku.

U svojim nastupima koriste cijeli spektar neuobičajenih instrumenata za ovo podneblje od banja, resonatorske gitare, harmonija, mandoline i sličnih instrumenata, čime se izdvajaju na hrvatskoj sceni.


J.R. AUGUST – 22.9.2019. 15:00 h


J.R. August je jedan od najzapaženijih mladih hrvatskih kantautora, koji posjeduje enigmatičan stil s kakvim se još niste susreli. Njegova povezanost s planinama i rijekama praktički je opipljiva dok slušate kako se njegove pjesme razotkrivaju u suptilnim, ali snažnim notama klavira. Svrstati njegovu glazbu u neki žanr bilo bi svetogrđe, zato vas pozivamo da otvorenog uma i srca stupite u svijet J.R. Augusta.

Ovaj osebujan mladi umjetnik, skladatelj, kantautor i multiinstrumentalist privukao je pažnju kad ga je nakon objavljivanja pjesme Man With The Magnificent Mind 2014. godine primijetio Coldplay uvrstivši ga na svoju listu talentiranih glazbenika. Prema riječima portala Muzika.hr, J.R. August ima najopasniji sastav na ovim prostorima!