Hrvatsko kulturno umjetničko društvo “Široka Kula”

Urednik Blog, Novosti

Predstavljamo vam kulturno-umjetničko društvo “Široka Kula”. Osnovano u blagdanskom ozračju prosinca 2013. godine, ovo društvo odiše životom kroz raznoliku paletu umjetničkih izričaja.

Ističemo da društvo broji više od 50 predanih članova, svaki od njih posvećen očuvanju i promociji bogatih tradicija Ličkog kraja. Njihova strast i ljubav prema kulturnom naslijeđu odrazila se u različitim sekcijama unutar društva. Aktivne su odrasla folklorna grupa, dječja folklorna grupa, dramska sekcija i etno radionica. Uz to, planiraju pokrenuti pjevački zbor i literarnu skupinu, što svjedoči o njihovoj predanosti raznovrsnim oblicima umjetničkog izražavanja.

HKUD “Široka Kula” ponosno obnavlja i njeguje bogato ruho, plesove, pjesme i običaje ne samo Ličkog kraja, već i različitih dijelova Republike Hrvatske. Njihova posvećenost izražava se i kroz traganje za originalnim dijelovima ličke nošnje te kvalitetnim rekonstrukcijama. Kako bi se predstavili u najboljem svjetlu, članovi kulturno-umjetničkog društva odlučili su vlastitim rukama stvarati radne i ljetne nošnje, stvarajući time jedinstven spoj tradicije i inovacije.

Imate priliku doživjeti čaroliju tradicije na jedinstven način! Pozivamo vas na folklorno događanje koje će se odigrati u sklopu ljeta kulturnog naslijeđa. Članovi iz HKUD “Široka Kula” nastupit će u nedjelju, 20.08.2023., u jutarnjem terminu u 10:00 sati na Ulazu 1 Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Dopustite da vas HKUD „Široka Kula“ povede kroz vrtloge autentičnih plesova dok vas zvuci tradicionalnih instrumenata prenose kroz bogatu prošlost.

Osim izvedbi i kulturnog naslijeđa, bit će vam na raspolaganju i raznovrsna gastronomska ponuda, koju organizira Turistička zajednica Plitvička jezera. Okrijepite se i uživajte u ukusima raznolikih domaćih proizvoda na jedinstven način.