Instameet na Plitvičkim jezerima

Urednik Novosti

Da Hrvatska ima što ponuditi svojim gostima i zimi, pokazali smo ovog vikenda kroz Instameet domaćih i stranih influencera na Plitvičkim jezerima i njihovoj okolici. Instameet su organizirali hrvatski instagrameri Domagoj Sever i Jasminka Đaković, a okupili su instagramere, blogere, youtubere iz Austrije, Mađarske, Japana, Ukrajine, Slovenije i  Hrvatske.

Drago nam je da se Instameet organizirao ciljano u zimsko doba godine kako bi se pokazala ponuda Plitvičkih jezera s okolnim sadržajima i izvan sezone. Izvrsna suradnja ostvarena je s Hotelom i restoranom Degenija, TZ Rakovica, TZ Plitvička Jezera, JU Baraćevim špiljama te Rančom Dolina Jelena. Ovo je bila idealna prilika da se sudionici upoznaju i s ostatkom destinacije Like koja obuhvaća 13% površine Republike Hrvatske te s činjenicom da, uz najpoznatiji i najposjećeniji nacionalni park Plitvička jezera, destinacija nudi još pregršt prirodnih ljepota, zaštićenih područja prirode, bogatu kulturnu baštinu i izvrsnu gastronomsku ponudu.  Sudionicima su u restoranu Lička kuća predstavljeni proizvodi koji nose oznaku regionalnog sustava kvalitete Lika Quality. Riječ je o visokokvalitetnim proizvodima proizvedenim na području destinacije Lika, a koji imaju uporište u tradiciji proizvodnje. Svi prisutni su imali priliku degustirati sir, rakiju, sok i med od lokalnih proizvođača i uvjeriti se zašto su lički suveniri posebni.

„Okupili smo izvanrednu ekipu, domaću, ali i iz susjednih zemalja. Zajedno na svim društvenim platformama imamo preko 1,1 milijun pratitelja i mogu reći da je ovo trenutno najveće ovakvo organizirano okupljanje instagramera u Hrvatskoj, ali i šire u regiji” rekla nam je Jasminka Đaković od strane organizatora.

Jedan od sudionika bio je i Yuya Matsuo, poznatiji na instagramu kao @esejapan. Fotograf iz Japana koji putuje svijetom i na instagramu ima preko 106.000 pratitelja. Pavlo Fedykovych bloger je specijaliziran za centralnu Europu i Ukrajinu, a piše i za CNN Travel i Lonely Planet. Norbert Lepsik, David Erdelyi, Anna Illes i Andras Demjen  prestavljaju najbolje mlade, kreativne  instagramere iz Mađarske. Oliver Oth i Claudio Pribyl su instagrameri  iz Austrije koji vode profil @igersaustria.at. Njihovi kolege iz Slovenije, Sanja i Zoran Leban Trojar, osim vlastitih profila, vode i najuspješniji slovenski profil @igslovenia. Jaka Ivančič i Luka Esenko također dolaze iz Slovenije, a među najpoznatijim su slovenskim fotografima. Sudionici su imali priliku kušati tradicionalnu hranu, što je  svojom kamerom zabilježila hrvatska food blogerica Lili Basic Capaccetti poznatija kao @travellingoven.

Domaće snage također predstavljale su  popularne lifestyle youtuberice Maša Zibar (@mashinthebeauty) i Matea Frajsberger (@click4chic). One zajedno na svojim youtube kanalima imaju preko 91.000 pretplatnika. Josip Kramarić vlasnik je jako popularnog profila @croatia_instagram koji ima više od 91.600 pratitelja.

 

Ovakva promocija novi je korak u aktivnostima Javne Ustanove koja za cilj ima promociju cjelokupne destinacije. Takvim promotivnim aktivnostima cilj je pravovremeno ponuditi posjetiteljima i druge sadržaje uz posjet Nacionalnom parku Plitvička jezera kako bi na vrijeme mogli isplanirati dulji ostanak u okolici Nacionalnog parka. Posjetitelji trebaju doživjeti Plitvička jezera kroz priču Nacionalnog parka i zaštite prirode, dodatnih aktivnosti i atrakcija, gastronomije, kulture i običaja. Upravo zato je stvoren i hashtag #PlitviceFullExperience koji u jednoj riječi povezuje sve gore navedeno

Ovim putem zahvaljujemo agenciji Putopis i Domagoju Severu na organizaciji InstaMeeta kao i našim kolegama iz TZ Rakovica, TZ Plitvička Jezera, JU Baraćeve Špilje, Hotel i restoran Degenija i Ranč Dolina Jelena na izvrsnoj provedbi i suradnji. Također, velika zahvala i proizvođačima proizvoda s Lika Quality oznakom koji su svoje proizvode prezentirali sudionicima InstaMeeta: Tomaić-commerce d.o.o., Medical, Eko-Gacka, OPG Turkalj Petar, OPG Vlainić Ivan, OPG Pezelj Anita, OPG Rončević Ivana, Udruga Gačanka, OPG Furlan Darko, Vegium d.o.o.

Nacionalni park Plitvička jezera

 

*sve fotografije autorstvo su Plitvice Times portala. Dodatno o InstaMeet-u možete pročitati na www.plitvicetimes.com

Photo: PlitviceTimes