Kulturno umjetničko društvo “Izvor” Rakovica

Urednik Blog, Novosti

Jeste li znali da KUD “Izvor” iz Rakovice, utemeljeno je davne 1978. godine, ima za cilj njegovanje i promicanje kulturne tradicijske baštine rakovičko-drežničkog kraja diljem Domovine, ali i izvan nje? Oduvijek su se trudili da svoje bogato naslijeđe prezentiraju kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu.

Kroz godine postojanja, KUD “Izvor” je imao čast nastupati na prestižnim manifestacijama kao što su Vinkovačke jeseni, Brodsko kolo, Đakovački vezovi, Miholjačko sijelo, smotra u Voloderu, Repušnica, Otočac, te na smotrama povratničkih društava u Staroj Gradiški i Okučanima, ali i na svim Županijskim smotrama folklora u Ogulinu. No, njihova umjetnost ne poznaje granice, te su se izvođenjima očaravajućih tradicionalnih plesova, pjesama i običaja, proslavili i izvan granica Hrvatske. Imali su prilike gostovati u Italiji, Sloveniji, Njemačkoj i Bosni i Hercegovini, te imaju mnogobrojne zapažene nastupe u medijima kao i  sudjelovanje na  snimanju dokumentarnog filma o Plitvičkim jezerima i okolici za njemačku televiziju  ARD i mnoge druge.

Ovogodišnji nastup KUD-a “Izvor” u sklopu ljeta kulturnog naslijeđa održati će se 10. kolovoza 2023. godine u Kozjačkoj Dragi, na pristaništu P3, u Nacionalnom parku Plitvička jezera s početkom u 17 sati. Posjetitelji će imati priliku uživati u bogatoj folklornoj tradiciji ovog kraja.

Pridružite se KUD-u “Izvor” iz Rakovice na ovim izvanrednim nastupima i zajedno s njima putujte kroz vrijeme, uživajući u bogatstvu i ljepoti njihove kulturne baštine.