Kulturno umjetničko društvo “Korana” Slunj

Urednik Blog, Novosti

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo Kulturno umjetničko društvo “Korana“ iz Slunja koji se s ljubavlju posvećuju njegovanju izvornog folklora. Osnovano 1993. godine, KUD “Korana” broji oko 70 aktivnih članova podijeljenih u nekoliko sekcija – folklornu, tamburašku, dječju i mješovitu pjevačku skupinu “Lovor”.

KUD “Korana” ponosno je sudjelovao na mnogim državnim, županijskim i lokalnim smotrama i manifestacijama, šireći radost i kulturu svoga kraja diljem Hrvatske. Također, izdali su dva CD-a koji vjerno prenose tradicijsku glazbu, kao i dokumentarni film pod nazivom “Kao nekad”, koji će vam približiti njihovu bogatu tradiciju. Osim toga, organizirali su i dvije izložbe fotografija pod istim nazivom, kako bi vizualno prikazali ljepotu svoga folklora.

Nastup KUD-a “Korana” u Nacionalnom parku Plitvička jezera pružit će vam jedinstvenu priliku da doživite bogatstvo kulturne baštine u predivnom prirodnom okruženju. Ovogodišnji nastup u sklopu ljeta kulturnog naslijeđa će se održati 03. rujna 2023. godine na Ulazu 1 Nacionalnog parka Plitvička jezera s početkom u 17 sati. Pridružite nam se i budite dio ovog kulturnog doživljaja koji će vas oduševiti svojom autentičnošću i bogatom folklornom tradicijom ovog kraja.