Međunarodna izložba “Voda, fluid života”

Urednik Važne obavijesti

Poštovani,

ovim putem vas pozivamo na otvorenje međunarodne izložbe keramike:

“Voda, fluid života”, Hotel Jezero, NP Plitvička jezera, subota 8. lipnja 2019. godine u 18.00 sati

Tema ove izložbe je voda u svim svojim pojavnostima i oblicima. Voda kao univerzalna životna sila, životni fluid, izvor inspiracije. Ima li boljeg mjesta za inspiraciju i susret s ovom silom od Plitvičkih jezera, nacionalnog parka sa 16 “padajućih” jezera i bezbroj slapova, u srcu Lika destinacije.

U zadnje vrijeme vodu izučavaju ne samo znanstvenici već i istraživači, umjetnici, filozofi i ekolozi. Izučavaju fenomen vode, pokušavaju objasniti sve njene posebnosti koje tu tekućinu čine specifičnom i jedinstvenom na našem planetu i u svemiru.

Pridružite nam se u ovom slavlju umjetnosti i prirode. Izdvojite trenutak za promišljanje o vodi. Izložba će se održati od 8. do 16 lipnja 2019. u hotelu Jezero u Nacionalnom parku Plitvička jezera. Djela će biti izložena u otvorenom i zatvorenom dijelu atrija hotela Jezero.

Zašto 2019? Više je dobrih razloga za to.

Naš Park ove godine slavi 70 godina od proglašenja nacionalnim parkom (1949), 40 godina od priznanja UNESCO-a (1979) i početak nove faze svojeg postojanja s fokusom na održivi razvoj i suradnju sa lokalnom zajednicom. Jedna od tih aktivnosti je i spajanje prirode i umjetnosti, predstavljajući različite načine poimanja i interakcije sa vodom.

Internacionalni centar keramike Atelje Janja Gora slavi 13 godina svog postojanja.

Program otvorenja 08. lipnja 2019., hotel Jezero:

  • 18.00 – obraćanje prisutnima od strane organizatora izložbe
  • 18.15 – obraćanje od strane predstavnika NP Plitvička jezera
  • 18.45 – koncert ansambla “Putokazi”
  • 19.30 – otvorenje uz domjenak


Veselimo se Vašem dolasku!