Mladi čuvari prirode 2018.

Urednik Blog

Edukativni program „Upoznaj svoj nacionalni park i budi na jedan dan čuvar prirode“ uspješno je proveden u našem Nacionalnom parku 24. svibnja 2018. god. Program provode djelatnici Službe zaštite od 2014. godine, a osmišljen je u cilju edukacije učenika osmih razreda i intenziviranja suradnje s lokalnom zajednicom.

U programu su sudjelovala 24 učenika iz tri lokalne osnovne škole: OŠ Plitvička jezera, OŠ dr. Franje Tuđmana i OŠ Eugena Kvaternika.

Djelatnici Službe zaštite učenike su upoznali s radom meteorološke postaje, a potom su održali edukativnu radionicu i prezentirali svoj rad. Tako su učenici usvojili nova znanja o geologiji, travnjacima, sukcesiji, pticama i projektima istraživanja velikih zvijeri u NP Plitvička jezera. Na jezeru Kozjak učenici su samostalno mjerili neke od parametara potrebnih za određivanje kakvoće vode, a završnom vježbom „Napravi mini park“ imali su priliku primijeniti usvojena znanja.

Ovim putem djelatnici Službe zaštite zahvaljuju učenicima i njihovim pratiteljima na sudjelovanju te pohvaljuju kreativnost i entuzijazam svih uključenih.