Nacionalni park Plitvička jezera dodijelio stipendije učenicima koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjim

Urednik Novosti

 

Na prigodnoj svečanosti održanoj u hotelu Jezero na Plitvičkim Jezerima, ravnatelj Javne ustanove „Nacionalni park Plitvička jezera” Tomislav Kovačević dodijelio je ugovore o stipendiranju učenicima Srednje škole Plitvička jezera iz Korenice.

Pravo na stipendiranje temeljem provedenog javnog natječaja za dodjelu stipendija učenicima koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima (kuhar, konobar, slastičar i hotelijersko-turistički tehničar) ostvario je 41 učenik.

Ravnatelj Tomislav Kovačević u pozdravnom je govoru istaknuo kako je dodjela stipendija učenicima daljnji korak u provedbi suradnje između Nacionalnog parka i Srednje škole Plitvička Jezera započete u lipnju ove godine, zahvalivši pritom učenicima i njihovim roditeljima na prepoznatim prednostima stipendiranja i mogućnostima koje učenicima stoje na raspolaganju nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja. Jedna od mogućnosti svakako je nastavak s radom i usavršavanjem u Nacionalnom parku, javnoj ustanovi utemeljenoj na društveno odgovornom poslovanju koje ga kao takvo čini iznimno poželjnim poslodavcem na tržištu rada.

Ravnatelj Kovačević uputio je posebnu zahvalu ravnatelju Srednje škole Plitvička Jezera Šimi Pavloviću pohvalivši njegov entuzijazam, predani rad i osobni angažman na jačanju suradnje između Nacionalnog parka i Srednje škole Plitvička Jezera.

Ravnatelj Šime Pavlović zahvalio je Nacionalnom parku i ravnatelju Kovačeviću na kvalitetnoj suradnji istaknuvši kako je Srednja škola Plitvička Jezera osnovana 70-tih godina upravo na inicijativu Nacionalnog parka i izrazivši zadovoljstvo što je po prvi puta od proglašenja neovisnosti Republike Hrvatske revitalizirana suradnja između Nacionalnog parka i škole, posebice u pogledu stipendiranja učenika.

Nacionalni park Plitvička jezera