Suradnja s GetYourGuide platformom

Urednik Novosti

Nacionalni park Plitvička jezera sa zadovoljstvom objavljuje suradnju s jednom od vodećih svjetskih platformi za putovanja, GetYourGuide.

Nacionalni park Plitvička jezera, dragulj Hrvatske prirodne baštine, 2019. godine uveo je sustav online kupnje ulaznica kao dio Akcijskog plana upravljanja posjetiteljima, a čiji je cilj da posjećivanje ne narušava vrijednosti Parka i posjetiteljima omogućuje nesmetan i potpun doživljaj, čime se na najbolji mogući način prezentira očuvana svjetska baština, ostvaruju prihodi potrebni za njeno očuvanje, izgrađuje podrška javnosti za očuvanje prirode te otvaraju mogućnosti za održivi razvoj lokalne zajednice.

Iz tog razloga, kreiran je sustav s limitiranim brojem ulaznica po satu i ulazu, povoljnijim popodnevnim cijenama ulaznica u sezoni kao i povoljnijim cijenama ulaznica izvan sezona. Rezultat tog su stabilne brojke posjetitelja s izrazito visokim zadovoljstvom, o čemu najbolje svjedoče odlične ocjene na brojnim platformama.

Daljnje unaprjeđenje posjetiteljskog iskustva

Ove godine, Nacionalni park Plitvička jezera ide korak dalje u unapređenju posjetiteljskog iskustva s novim partnerstvom i pozicioniranjem prodaje ulaznica na platformi GetYourGuide. Budući da sustav prodaje ulaznica nacionalnog parka ima brojne uvjete koje je potrebno zadovoljiti, u projekt spajanja uključeni su brojni partneri koji su zajednički radili na ovom povezivanju. Cilj ove suradnje je podići svijest putnika o važnosti planiranja putovanja unaprijed i kupovine ulaznica online. Faza planiranja igra ključnu ulogu u određivanju trajanja boravka posjetitelja, a ovakve platforme pomažu predstaviti bogatstvo ponude Nacionalnog parka Plitvička jezera i okolice na vrijeme.

Jedan od ciljeva ove suradnje je i kreiranje novih turističkih proizvoda u Nacionalnom parku Plitvička jezera. Na taj način, različiti segmenti posjetitelja imat će priliku pronaći proizvode koji najbolje odgovaraju njihovim interesima i preferencijama, doprinoseći tako raznolikosti iskustava u Parku. Ovo partnerstvo također ističe i duboku predanost održivosti. Nacionalni park Plitvička jezera i GetYourGuide dijele strast prema održivom turizmu i očuvanju prirodnih ljepota ovog UNESCO-va svjetskog nasljeđa.

GetYourGuide je uz putnike u fazi inspiracije za putovanja, a kada putnici dođu u Nacionalni park Plitvička jezera, ta inspiracija postaje stvarnost.