Održana predavanje i radionica povodom Noći leptira

npp-admin Novosti

Dana 11.07.2017. godine na području Nacionalnog parka Plitvička jezera održali smo predavanje i demonstrativnu radionicu pod nazivom Noć leptira.

Cilj nam je bio što veći broj ljudi upoznati sa svijetom noćnih kukaca, a poglavito leptira, o njihovoj važnosti za prirodu, ali i za čovjeka. Brojne su neistine ispričane o ovim noćnim letačima iz kojih proizlaze strahovi i gađenje prema ovim bićima. Predavanjem i demonstrativnom radionicom nastojali smo upoznati ljude sa činjenicama o  zanimljivom, skrovitom i važnom svijetu noćnih leptira.

Predavanje je održao prof. dr. sc. Mladen Kučinić na Ulazu 1, a nakon predavanja, na dječje oduševljenje, uz UV svjetlosne piramide, promatrali smo kukce. Oduševljenje su izazivale prekrasno obojene velike sovice, elegantne geometride, brojne mušice, tulari…

Zbog neočekivanog pljuska morali smo prekinuti demonstrativnu radionicu. Iako je bilo kratkog trajanja cijeli događaj je bio dobro posjećen, zanimljiv i lijep, što su nam posebno pokazala zadovoljna dječja lica.

Posjetiteljima hvala na posjeti, nadamo se ponovnom druženju istim povodom dogodine.