Otvoren rekonstruirani restoran Borje

Urednik Blog

Popularni restoran Borje nakon rekonstrukcije otvorio vrata gostima

Restoran Borje, omiljeno odmorište brojnih zaljubljenika u prirodu i ljubitelja dobre hrane, sredinom svibnja je otvorio vrata gostima u potpuno novom ruhu.

Izgrađen 1977. godine u sklopu auto kampa i u neposrednoj blizini Nacionalnog parka Plitvička jezera, uz prometnu žilu kucavicu koja je u to vrijeme predstavljala jedinu cestovnu sponu sa sjevernom i zapadnom Europom odakle su brojni  turisti putovali na obalu, restoran Borje bio je i ostao nezaobilazno mjesto odmora i osvježenja uz domaću gastronomsku ponudu.

Zatvaranjem restorana tijekom pandemije započela je njegova sveobuhvatna rekonstrukcija kojom su poboljšani temeljni zahtjevi građevine pri čemu se nije zadiralo u gabarite, namjenu prostora i organizaciju restorana. Tijekom rekonstrukcije vodilo se računa o uklapanju novog interijera restorana u podneblje u kojem se nalazi, a kojeg čini stoljetna borova šuma idealna za opuštanje od užurbane svakodnevice.

Ugostiteljski dio objekta čine à la carte i samoposlužni restoran koji zajedno s prostranim i udobnim lounge barom te vanjskom terasom dosežu kapacitet od gotovo 300 sjedećih mjesta. Čiste linije, razigranost boja i elegancija prostora, pomiješani s neodoljivim mirisom domaćih delicija i ljubaznim osobljem čine ovaj restoran nezaobilaznim mjestom odmora i uživanja, nastavljajući dugogodišnju tradiciju koja se prenosila iz generacije u generaciju.