Sagrađen prema projektu renomiranoga hrvatskog arhitekta Marijana Haberlea, Hotel Plitvice*** pravi je arhitektonski dragulj smješten na samom pragu posjetiteljske zone Nacionalnog parka Plitvička jezera

Plitvička jezera predstavljaju to magično mjesto u srcu Like gdje se na najljepši mogući način isprepliću ustrajnost i snaga vode, neobuzdano zelenilo prirode i netaknut krajolik koji obećava mir i spokoj. U takvom ambijentu, na ekskluzivnoj lokaciji unutar Nacionalnog parka Plitvička jezera, nalazi se hotel posebnog ugođaja koji svoje ime duguje ovom nezaboravnom kutku prirode – Hotel Plitvice.

Zahvaljujući biranoj lokaciji, Hotel Plitvice smješten je u srcu Nacionalnog parka Plitvička jezera.  Svega 200 m od hotela nalazi se autobusna stanica i ulaz posjetiteljsku zonu parka – dovoljno je tek par koraka kako biste se upoznali s ljepotama parka i uronili u revitalizirajuće prirodno okruženje. No, u tome ćete moći uživati i iz hotela, odakle se pruža spektakularan pogled na malu zaravan unutar nacionalnog parka.

Toplina i elegancija zaštićenog kulturnog dobra

Ekskluzivan smještaj tek je dio šarma hotela, a ostatak njegove privlačnosti krije se u priči koju su ispisali slojevi njegove povijesti. Naime, Hotel Plitvice se može podičiti najdužom poviješću bavljenja turističkom djelatnošću na području Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Gradnja hotela obuhvatila je razdoblje od 1954. do 1957. godine, prema projektu renomiranoga hrvatskog arhitekta Marijana Haberlea. U vrijeme kada je sagrađen, predstavljao je prvi hotel A kategorije u Hrvatskoj, a i šire, čime se svrstao u red najboljih arhitektonskih ostvarenja među građevinama javne namjene izgrađenih u razdoblju nakon Drugog svjetskog rata. Ovaj arhitektonski dragulj uvršten je i među zaštićena kulturna dobra Republike Hrvatske.

Hotel Plitvice raspolaže s 52 smještajne jedinice:
Standardna dvokrevetna soba s pogledom na jezersku stranu / Standard double room, lake side
Standardna dvokrevetna soba s pogledom na šumsku stranu / Standard double room, park side
Superior dvokrevetna soba s pogledom na jezersku stranu / Superior double room, lake side
Superior dvokrevetna soba s pogledom na šumsku stranu / Superior double room, park side
Premium dvokrevetna soba s pogledom na šumsku stranu / Premium double room, park side
Junior suite s pogledom na jezersku stranu / Junior suite, lake side

Ispred hotela Plitvice nalazi se besplatan parking za goste hotela, a svim je gostima na raspolaganju ljubazno osoblje i recepcija otvorena od 0:00-24:00.

U hotelu Plitvice nalazi se i à la carte restoran kapaciteta 160 sjedećih mjesta koji je privremeno zatvoren u 2024. godini, lobby bar s vanjskom terasom i TV-salon. 

TV-salon pruža mogućnost održavanja manjih skupova i seminara za 40 – 50 sudionika, sa svom potrebnom tehničkom opremom.

Aktivnosti u Parku i u njegovoj okolici

Istražite Nacionalni park Plitvička jezera kroz jedan od osam programa obilaska koje vam nudi,  unajmite  maleni čamac i sami istražite najveće jezero Kozjak ili odaberite neku od brojnih drugih aktivnosti koje se nalaze u okolici Parka te se okušajte u jahanju netaknutim šumama koje graniče s Nacionalnim parkom, kajakarenju po kristalno čistoj rijeci Gackoj, istražite život Nikole Tesle u Memorijalnom centru ili se okušajte u adrenalinskim aktivnostima.