Plastic free Croatia i Nacionalni park Plitvička jezera

Urednik Blog


Odnos prirode i čovjeka neraskidiva je veza čiji ples čovjek još uvijek mora naučiti plesati, ako namjerava opstati. Dragocjenost prirode i ljepota njenih bogatstava ne leži samo u iskoristivosti sirovina, već u spoznaji da je i najudaljeniji šumski kutak ili najdublji morski hrbat jednako dio našeg doma kao i kauč na kojemu se odmaramo nakon posla ili stol nad kojim objedujemo s našim najbližima. Iz tog razloga nam je neizmjerno drago podijeliti da je najstariji i najposjećeniji hrvatski nacionalni park, kao neupitno jedan od najljepših dijelova našeg doma, postao članom Plastic Free inicijative.

Osim prihvaćanja Plastic Free pravila i navika, Nacionalni park Plitvička jezera ima i mjerljive ciljeve kako kao organizacija doprinijeti očuvanju prirode i okoliša. Još od 2015. godine započeo je proces izbacivanja plastike iz poslovanja te se sav otpad u hotelu Jezero odvaja dok se bio otpad koristi za proizvodnju goriva i hrane za životinje. Promotivni materijali tiskaju se na eko papiru, a kroz brojne druge aktivnosti teži se „zero waste“ strategiji.

Smanjenje otpada jedan je od ciljeva odgovornog poslovanja, ali i podizanju svijesti o tomu koliko je važno paziti na, nama naizgled malene stvari – od odabira bio ambalaže u odnosu na plastičnu do obraćanja pozornosti na ostavljanje viška hrane na tanjuru.“

Više o održivom poslovanju Nacionalnog parka Plitvička jezera pročitajte na https://3c5.com/pv6hs, a kako vaša tvrtka ili organizacija može postati plastic-free u četiri laka koraka, saznajte ovdje: https://3c5.com/Mx2rh.