Disclosure u Nacionalnom parku Plitvička jezera

Urednik Novosti

Foto: Disclosure by Edge

POPULARNI BRITANSKI GLAZBENI DUO DISCLOSURE PREDSTAVIO SVOJ NOVI ALBUM U NACIONALNOM PARKU PLITVIČKA JEZERA

U ponedjeljak, 17.08.2020. godine, popularni glazbeni duo – Disclosure, održao je nastup u Nacionalnom parku Plitvička jezera. Nastup je, u suradnji s Nacionalnim parkom Plitvička jezera, organizirala  francuska medijska platforma Cercle koja je posvećena promociji izvođača i koncertnih lokacija uz iznimnu razinu produkcije. Cilj im je usmjeriti pažnju na umjetnost, kulturnu baštinu i prekrasne krajolike spajajući dvije plemenite i sestrinske grane umjetnosti – glazbu i video.

Gotovo dva sata spoja izvrsne glazbe, predivnih vizura Nacionalnog parka Plitvička jezera i više od milijun pregleda videa

Glazbena industrija trenutačno se suočava s teškim razdobljem, ali iz poteškoća se rađa kreativnost. Zato je Disclosure odlučio za predstavljanje svojeg novog albuma udružiti snage sa Cercleom, te svijetu predstaviti „Energy” s veličanstvenih Plitvičkih jezera. Nadahnjujući house ritam u potpunosti se uklopio u prirodno okruženje koje pružaju jezera.

Nastup je predstavljen na službenom Facebook profilu produkcijske kuće Cercle te je u prvom danu ostvario više od milijun pregleda, podijeljen 11 tisuća puta te skupio 9 tisuća komentara.

Nastup nije bio otvoren javnost i glazba nije utjecala na prirodu budući da su je izvođači na licu mjesta čuli samo u svojim slušalicama. Na taj način u potpunosti smo zaštitili prirodu Parka i uspjeli svijetu pokazati njegovu ljepotu na jedan drugačiji način. Ponosni smo što smo na ovaj način promovirali Nacionalni park Plitvička jezera, Hrvatsku i pokazali čaroliju Parka koja se izvrsno spojila s glazbom i videom jučerašnjeg nastupa.

Ovo je bila odlična promocija Plitvičkih jezera kao i cijele Hrvatske što se moglo vidjeti i iz komentara pratitelja nastupa: „Plitvice su čudesne, zapravo cijela je Hrvatska čudesna, a i ljudi su također”, napisao je jedan korisnik.

Nastup možete pogledati na linku.