Posjet Erasmus+ projekta „Mreža UNESCO-ovih kulturnih prostora“ Nacionalnom parku Plitvička jezera

Urednik Blog, Novosti stručne službe

Sudionici  Erasmus+ projekta „Mreža UNESCO-ovih kulturnih prostora“ posjetili su 22.veljače Nacionalni park Plitvička jezera gdje im je održano predavanje o prirodnim i kulturnim vrijednostima te su u pod stručnim vodstvom djelatnika Odsjeka prezentacije Službe zaštite obišli Plitvička jezera.

U organizaciji Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac u periodu od 20. do 23. veljače 2023. u sklopu Erasmus+ projekta „Mreža UNESCO-ovih kulturnih prostora“ kao glavnog partnera iz Hrvatske održana je  obuka za sedam partnerskih institucija iz šest zemalja – Estonije, Gruzije, Italije, Latvije, Portugala i Sjeverne Makedonije.

Cilj je ove obuke prezentirati raznolikost baštine pod zaštitom UNESCO-a i pokazati kako se primjeri dobrog upravljanja baštinom primjenjuju u praksi. U predstavljanju bogatstva hrvatske prirodne baštine sudjelovala su i dva nacionalna parka čija je baština djelomično ili u cijelosti pod zaštitom UNESCOa: Nacionalni park Plitvička jezera i Nacionalni park Sjeverni Velebit.

Projekt „Mreža UNESCO-ovih kulturnih prostora“ završava u kolovozu ove godine kada će se u Latviji, koja je inicijator i nositelj projekta, održati završni dio projektnih aktivnosti.

Više o aktivnostima koje su pratile Erasmus+ projekt „Mreža UNESCO-ovih kulturnih prostora“ možete pročitati na linku: http://www.gpou-otocac.hr/14050-2/