Posjet Plitvičkim jezerima ljeti – kako se pripremiti

Urednik Blog

 

Dragi naši,

s turističkom sezonom velik broj posjetitelja dolazi u naš park što rezultira gužvama i čekanjima. Želja nam je da Plitvička jezera iskusite na najbolji mogući način, a to ne podrazumijeva čekanje u redu. Iz tog razloga pripremili smo nekoliko savjeta kako najbolje doživjeti Nacionalni park Plitvička jezera u sezoni, njegovu okolicu i otići s lijepim uspomenama.

Za početak – jedan dan nije dovoljan za iskusiti sve ljepote Nacionalnog parka Plitvička jezera i njegove okolice koja nudi pregršt sadržaja. Ukoliko imate priliku, preporučamo vam dulji ostanak kako biste svu prirodu i atrakcije mogli u potpunosti doživjeti.

 

Posjet Nacionalnom Parku Plitvička jezera

 • Za obilazak parka na raspolaganju vam je dostupno sedam programa obilaska. Svaki program u svom opisu ima prosječno vrijeme u kojemu ga možete obići. Molimo vas da se svakako prethodno informirate o dužinama obilaska pojedinih staza kako biste imali dovoljno vremena za obilazak željenog programa.
  • Za lakše snalaženje pripremili smo i mobilnu aplikaciju sa svim programima kojoj možete pristupiti klikom na sljedeći link.
 • Prije dolaska u park provjerite vremensku prognozu.
 • Ponesite odgovarajuću odjeću i obuću – zatvorena obuću sa čvršćim đonom i slojevitu odjeću.
 • Ponesite zaštitu od kiše i sunca (kišobran, kabanicu; sunčane naočale, šešir, kremu za sunčanje – ovisno u vremenskoj prognozi).
 • Odaberite vrijeme dolaska – zbog velikog broja posjetitelja i gužvi koje nastaju, u periodu od 10:00 do 14:00 sati moguća su povremena zatvaranja parka stoga vam preporučamo da izbjegavate spomenuti termin i svoju posjetu pomaknete ranije ili poslije 16:00 sati kada su cijene ulaznica puno niže. Više o cijenama

 

 

Što kada već naiđete na gužvu na ulazima u Park?

Okolica parka bogata je prirodnim ljepotama i ponudom različitih aktivnosti stoga je naša preporuka posjet nekoj svih tih brojnih ljepota te povratak u park poslije 16:00 sati kada su jeftinije ulaznice te je manja gužva.

Da bismo vam olakšali snalaženje i lakši odabir, pripremili smo aplikaciju putem koje možete na karti vidjeti opis, lokaciju i web stranicu!

Sve što trebate je kliknuti na donju fotografiju ili sljedeći link.

 

 

Posjet Lika Destinaciji – 9 zaštićenih područja za 300,00 kn (LIMITED EDITION)

A ako ste ipak odlučili pričekati svoj ulaz u NP Plitivička jezera, u ponudi ulaznica imate i zajedničku knjižicu s vaucherima za Lika Destinaciju unutar koje možete posjetiti 9 zaštićenih područja po cijeni od 300,00 kn za odrasle i 200,00 kn za djecu. Najbolji dio je da svoje vauchere možete iskoristiti do 31.10.2018. Budući da je samo ulaznica u NP Plitvička jezera 250,00 kn, a spomenuta promotivna cijena za sveukupno 9 lokacija 300,00 kn, preporučamo svakomu tko ima priliku i vremena, da iskoristi ovu pogodnost i uživa u ljepotama Lika Destinacije. Količina knjižica s vaucherima je ograničena pa preporučamo svima koji su zainteresirani da ih kupe što prije 🙂

Knjižica s vaucherima obuhvaća sljedeće lokacije:

 • NP Plitvička jezera
 • NP Sjeveni Velebit
 • NP Paklenicu
 • Park prirode Velebit – Cerovačke pećine
 • Park prirode Velebit – Uvala Zavratnica
 • Baraćeve špilje
 • Pećinski park Grabovaču
 • Memorijalni centar Nikola Tesla
 • Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških područja

Više detalja možete pronaći na >> linku <<

Ovim putem vam želimo poželjeti ugodan boravak u našem parku i njegovoj okolici. Molimo vas imajte na umu da visoka turistička sezona uvijek nosi određene gužve stoga svakako preporučamo da isplanirate svoj posjet prema gore navedenim uputama.

Ako nas posjećujete, ne zaboravite označiti svoje fotografije sa sljedećim oznakama #PlitviceFullExperience, #LikaDestination

Veselimo se vašem dolasku!

Vaš Nacionalni park Plitvička jezera