Potpisan sporazum o suradnji i stipendiranju učenika koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima

Urednik Novosti

Ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park “Plitvička jezera” Tomislav Kovačević i ravnatelj Srednje škole Plitvička jezera iz Korenice Šimo Pavlović potpisali su u Plitvičkim Jezerima 19. lipnja 2018. godine sporazum o suradnji i stipendiranju učenika koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima.

Ravnatelj Tomislav Kovačević u pozdravnom je obraćanju istaknuo da suradnja sa Srednjom školom Plitvička jezera predstavlja povezivanje obrazovanja s gospodarstvom kroz stipendiranje učenika, praksu i mogućnost zapošljavanja, što rad u turizmu čini dugoročno održivim. Stipendiranje učenika koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima (kuhar, konobar, slastičar i hotelijersko-turistički tehničar) rezultirat će selekcijom najboljih kandidata koji će nakon završene škole nastaviti s radom i usavršavanjem u Nacionalnom parku “Plitvička jezera”.

Ravnatelj Šimo Pavlović izrazio je zadovoljstvo potpisanim sporazum istaknuvši da je Srednja škola Plitvička jezera škola s dugogodišnjom tradicijom i kvalitetnim obrazovnim programima turističko-hotelijerskog smjera te da će Nacionalni park “Plitvička jezera” u njoj imati kvalitetnog partnera.

Svečanosti potpisivanja sporazuma nazočio je i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić koji je pohvalivši inicijativu ravnatelja Kovačevića istaknuo da ona predstavlja daljnji iskorak u poslovanju Nacionalnog parka “Plitvička jezera”.

“Suradnja Nacionalnog parka Plitvička jezera s Ugostiteljsko-turističkom školom iz Korenice dobar je primjer kako javna ustanova brine o budućim kadrovima stoga apeliram na predstavnike drugih ustanova, u kojima je to primjenjivo, da pokušaju na ovakav način osigurati dostupnost budućih kadrova” istaknuo je ministar Ćorić.

 

Arhiva NPPJ

Arhiva NP PJ

Arhiva NP PJ

Arhiva NP PJ