Potpisan Ugovor o provođenju projekta Integralnog upravljanja kvalitetom u Lika destinaciji

Urednik Blog, Novosti

Foto: NP Plitvička jezera

U Nacionalnom parku Plitvička jezera 17. siječnja 2019. potpisan je Ugovor o provođenju projekta Integralnog upravljanja kvalitetom u Lika destinaciji. Kako je poznato, brendiranje Lika destinacije započeto je 2015. godine kroz projekt INTEGRA LIKA 2020. Projekt je pokrenuo LAG LIKA, a danas ga operativno provodi Klaster Lika Destination.

Kako bi se napravio značajniji iskorak u mjerenju kvalitete razvoja održive destinacije, Nacionalni park Plitvička jezera i Klaster Lika Destination potpisali su ugovor s tvrtkom Feel IQM o provođenju projekta IQM Destination Lika. Kroz ovaj projekt, u koji će biti uključeno stotinjak dionika iz Lika destinacije, uspostavit će se mjerljivi sustav razine kvalitete usluga, ponude Nacionalnog parka, kao i same destinacije, pri čemu će se kroz individualnu edukaciju samih dionika podići sadašnja razina kvalitete u destinaciji, čime će Lika destinacija biti prepoznatljivija na turističkom tržištu.

Današnjem događaju prisustvovalo je oko 80 predstavnika zaštićenih područja prirode, privatnih iznajmljivača, vlasnika restorana, hotela, kampova, turističkih zajednica, poljoprivrednih proizvođača i drugih dionika turističkog sektora Lika destinacije.

Implementacijom ovog projekta unaprijedit će se ujednačenost kvalitete usluge i ponude. Pilot projekt započeo je na Lošinju, destinaciji koja je 2015. godine dobila UNWTO nagradu za inovaciju i kreativnost, treće mjesto u svijetu.

 

S lijeva na desno: Anamarjia Cicarelli (Interligo), Đurđica Šimičić (Feel IQM), Tomislav Kovačević (Nacionalni park Plitvička jezera), Ivana Starčević (Klaster Lika Destination), Petra Butković (Klaster Lika Destination) Foto: NP Plitvička jezera

Foto: NP Plitvička jezera

Foto: NP Plitvička jezera