Predstavljanje Nacionalnog parka Plitvička jezera na sajmu F.RE.E u Bavarskoj

Urednik Novosti

Nacionalni park Plitvička jezera predstavlja svoju turističku ponudu na sajmu f.re.e, koji se održava u Münchenu od 14. do 18. veljače. Ovaj sajam privlači široku publiku, a posebnost ovog sajma je što se održava u Bavarskoj, regiji iz koje dolazi najveći broj njemačkih posjetitelja u Hrvatsku. Štand Hrvatske turističke zajednice predstavlja bogatu turističku ponudu s 25 suizlagača, među kojima su turističke zajednice, nacionalni parkovi, hotelijeri, agencije i prijevoznici. Sajam je svečano otvorila bavarska ministrica prehrane, poljoprivrede, šumarstva i turizma Michaela Kaniber, uz prisustvo generalnog konzula Republike Hrvatske u Münchenu, Vladimira Duvnjaka.

„Njemačka je naše najvažnije turističko tržište koje u ukupno ostvarenim noćenjima u Hrvatskoj ima udio od oko 22 posto. To je značajna brojka koju respektiramo te je predstavljanje ukupne hrvatske turističke ponude na ovom sajmu za nas iznimno važno. Partneri s kojima smo se dosad susreli zadovoljni su dosadašnjim tijekovima, bukingom i najavama za ovu godinu. Usprkos izazovnoj godini Nijemci se neće odreći svog odmora i putovanja. Uskoro nam slijedi i nastup na sajmu u Berlinu u ožujku što će biti još jedna prilika za dodatnim učvršćivanjem naše pozicije na njemačkom tržištu“, poručio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, nadodavši kako se Hrvatska nalazi među top pet ljetnih odmorišnih destinacija Nijemaca.

„Nakon što smo prošle godine bili zemlja partner ovdje u Münchenu, i ove godine Hrvatska prezentira ono najbolje od ponude – od fascinantne kulture, do mnogobrojnih aktivnosti u prirodi, kvalitetnog smještaja, koji uključuje i neke od najboljih kampova Europe, i ne manje važno – vrhunske eno-gastronomije. Bavarsko tržište nam je iznimno važno i zato nam je cilj učvrstiti našu poziciju, ali je i nadograditi u kontekstu cjelogodišnjeg putovanja Nijemaca u Hrvatsku“, izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, koja se ovom prilikom susrela s bavarskom ministricom Michaelom Kaniber i razgovarala o važnosti nastavka suradnje u području turizma, novom hrvatskom Zakonu o turizmu, ali i o povezanosti poljoprivrede i turizma, važnosti korištenja lokalnih proizvoda u cilju poticanja malog i srednjeg poduzetništva, odnosno gospodarstva u cjelini. 

Posjetite naš štand na sajmu u Münchenu i otkrijte više o ljepotama Parka i našoj turističkoj ponudi.