Projekt Rezolucija Zemlja postaje veliki ekološki pokret

Urednik Blog

U Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, u utorak 28. veljače 2023., uručene su zahvalnice partnerima projekta Rezolucija Zemlja koji je u veljači 2022. pokrenuo Večernji list kao najveći ekološki projekt u povijesti Hrvatske. U njemu je do sada sudjelovalo više od 9000 volontera, u 50 akcija čišćenja skupljeno je više od 120 tona otpada, organizirano je više edukativnih radionica za mlade o klimatskim promjenama i zaštiti okoliša, kao i dvije konferencije od kojih je jedna bila međunarodna.

Projektom Rezolucija Zemlja nastoji se učiniti vidljivima teme vezane za okoliš, ekologiju i ekološku osviještenost na nacionalnoj te na lokalnoj razini. Večernji list je 2022. godine pokrenuo najveći ekološki projekt u povijesti Hrvatske. Rezolucija Zemlja je najveći medijski projekt u Hrvatskoj usmjeren k jednom cilju: informiranju, edukaciji i podizanju svijesti o potrebama zaštite okoliša i podizanju aktivnosti u ublažavanju klimatskih promjena. Nova faza projekta kreće pod nazivom „Budi i ti dio Rezolucije Zemlja“ gdje će svi građani biti pozvani da potpišu rezoluciju te će za svaki potpis biti posađeno jedno stablo u njihovo ime. U ovom projektu sudjeluju tvrtke i ustanove koje svjesno, svojim poslovnim, okolišnim i društvenim učinkom pokreću promjene i donose bolje rezultate za ljude i Zemlju.

Projekti ovog značaja ne bi bili mogući bez partnera, udruga i prijatelja kojima je Večernji list uručio posebne zahvalnice, a koju je primio i Nacionalni park Plitvička jezera. „Iznimno smo ponosni što naš Park sudjeluje u projektu ovakvog karaktera“ izjavio je Ravnatelj Tomislav Kovačević.