Retro studeni u hotelu Plitvice

Urednik Novosti

Prepustite se osjetilima i vratite se u doba glamura i inspirativne mode te uz evergreen pjesme oživite duh ne tako davne prošlosti. Ako ste ikada zamišljali kako su izgledale šezdesete godine prošlog stoljeća, retro studeni će vas podsjetiti i uvesti u hotel koji je svojom elegancijom posvećen nekim drugim vremenima.

Izgrađen 1958. godine u tada nedavno osnovanom Nacionalnom parku Plitvička jezera, hotel Plitvice je jedno od monumentalnih ostvarenja poznatog hrvatskog arhitekta Marijana Haberlea. Vješto spojen s prirodnim okruženjem i dijelom izgrađen na kamenim stijenama koje i danas krase interijer piano bara, hotel Plitvice ni nakon obnove 1990-ih nije izgubio retro elemente koji ga čine jedinstvenim i šarmantnim smještajem te zaštićenim kulturnim dobrom Republike Hrvatske.

Zahvaljujući arhitektonskim i ambijentalnim vrijednostima, a osobito očuvanosti hotela, 1996. je upisan u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske

O hotelu je 1969. povjesničar umjetnosti Žarko Domljan napisao: „Haberleov hotel na Velikoj Poljani bez sumnje je jedno od boljih ostvarenja naše poslijeratne arhitekture zbog dobre ukomponiranosti u izrazito osjetljiv pejzaž kao i zbog diskretnog akcentuiranja reprezentativnog i atraktivnog momenta, koje zahtijeva njegov istaknuti turistički i pejzažni položaj.“

Retro studeni

Inspiracija za Retro studeni proizašla je iz arhitekture i unutarnjeg stila hotela Plitvice, koji je pravi biser tog razdoblja. Naša posebna retro ponuda uključuje jedno ili dva noćenja u hotelu Plitvice s doručkom ili polupansionom, ulaznicu u Nacionalni park Plitvička jezera te mnogobrojne ostale popuste, već po cijeni od 327,50kn (43,47€).

U okviru Retro studenog u hotelu Plitvice moći ćete pogledati izložbu starih fotografija, saznati više o arhitektu Marijanu Haberleu te kušati retro slastice i koktele, uz živu glazbu u piano baru svaki dan od 17:00 do 20:00 sati. Vikendima su za goste u okviru ove ponude organizirani besplatni obilasci nacionalnog parka u pratnji vodiča u 09:30 i 10:00 sati. Za sve ljubitelje fotografiranja, pripremili smo i retro fotokutak gdje ćete moći zabilježiti bezvremenske uspomene. Odaberite rekvizite, nabacite pozu, nasmijte se i zabava je zagarantirana!

Dopustite da vas ova posebna ponuda iznenadi i odvede u trenutak glamura i topline prošlih vremena, daleko od užurbane svakodnevice modernog svijeta. Dobrodošli!