Speleon – centar podzemne baštine i Nacionalni park Plitvička jezera

Urednik Novosti

Uživajte u zimskoj čaroliji u Nacionalnom parku Plitvička jezera

Ima nešto čarobno u tišini zime, krajolicima u kojima vrijeme kao da je stalo, gdje plitvička šuma pruža predivne vidike na jezera skrivena ostatak godine. Ove zime doživite idilične prizore uspavane prirode Plitvičkih jezera, osjetite blagodati iscjeljujućeg boravka na svježem zraku i kušajte bogatstvo gastronomske ponude inspirirane ličkom tradicijom. Iskoristite povoljne cijene ulaznica do 31. ožujka 2023. od 10 eura (75,53 kn) po osobi i doživite pravu zimsku idilu Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Povoljne cijene ulaznica vrijede do 31. ožujka 2023.

  • Odrasli: 10,00 € (75,53 kn) po osobi
  • Studenti: 6,50 € (48,97 kn) po osobi
  • Djeca 7-18 godina: 4,50 € (33,91 kn) po osobi
  • Djeca do 7 godina: GRATIS
  • Fiksni tečaj konverzije iznosi 1 EUR = 7,53450 KN

SPELEON – NOVI PLANET LEDENOG DOBA: ISTRAŽITE NOVOOTVORENI POSJETITELJSKI CENTAR PO PROMOTIVNIM CIJENAMA

Ove zime doživite zimsku idilu nacionalnog parka Plitvička jezera i budite među prvima koji će svoje iskustvo upotpuniti posjetom uzbudljivom Speleonu – Centru podzemne baštine u našoj neposrednoj blizini!

Javna ustanova Baraćeve špilje, otvorila je vrata novoopremljenog centra podzemne baštine, nedaleko od već prepoznatljivih Baraćevih špilja.  Centar će biti otvoren za posjetitelje tijekom cijele godine, a njegovi sadržaji prilagođeni su za sve uzraste.

Na svega sat i pol vožnje od Zagreba te na 20 minuta od Nacionalnog parka Plitvička jezera, u općini Rakovica, smjestile su se Baraćeve špilje. Baraćeve špilje jedan su od skrivenih dragulja podzemlja, desecima tisuća godina u njima su se stvarali tragovi prošlosti, koji će sada u Speleonu – centru podzemne baštine, po prvi puta ugledati svjetlo dana.

Tako će u Speleonu biti izložen pravi mali vremeplov; od srednjeg vijeka do pleistocena. No ono što će ovaj vremeplov učiniti posebnim svakako su nesvakidašnji sadržaji u postavu, tako posjetitelje očekuju hiperrealistične životinje izumrlih vrsta, osjetilna komora s prilagođenim uvjetima jednakim onima u špilji. Čitav postav popraćen je nizom suvremenih, multimedijalnih modela interpretacije kao što su maketarski prikazi, lcd ekrani, smartglass, replike, animacije, multitouch ekrani.

Speleon – centar podzemne baštine izlet je za cijelu obitelj, tako je za one najmlađe kreiran speleo poligon, odnosno dječja igraonica inspirirana speleologijom i ledenim dobom, a korištenje iste je besplatno za sve posjetitelje centra. Očekuju vas i besplatan parking u sklopu objekta, caffe bar, suvenirnica, speleoloteka i atrij s hiperrealističnim životinjama.

Tijekom cijele veljače u prodaji su ulaznice po promotivnim cijenama, odnosno čak 35% popusta na individualne ulaznice. Obilazak za djecu mlađu od 7 godina je gratis, a u cijenu ulaznice uključeno je i stručno vođenje

Otkrijte koje su životinje hodale našim prostorima prije 70 000. godina, upoznajte se sa stanovnicima Speleona, oči u oči sa špiljskim lavom, vunastim nosorogom, hijenom i ostalim zvijerima ledenog doba. S kakvim se sve preprekama susreću speleolozi… možete li ih i vi uspješno savladati? Odgovore na ova i brojna druga pitanja doznajte u Speleonu –  centru podzemne baštine!