Svjetska slastičarska elita na Plitvicama

Urednik Blog

U sklopu Gastroakademije Nacionalnog parka Plitvička jezera održana je dvodnevna radionica u pripremi slastica. Radionicu je predvodio gospodin Martin Gregori, višestruki svjetski prvak u pripremi i prezentaciji slastica.

Na putu iz New Yorka u Jakartu u Indoneziji, gospodin Gregori svratio je do NP Plitvička jezera kako bi održao ovu  radionicu.

Plitvički objekti pripremaju se za renoviranje i podizanje kategorije a   rekategorizaciju moramo pratiti i u svim ostalim segmentima. S tim u vezi, prošle godine smo uspostavili Gastroakademiju Plitvička jezera kako bi educirali kadrove u pripremi vrhunskih delicija i posluživali na adekvatan način – istaknuto je ravnatelj nacionalnog parka Tomislav Kovačević.

Posebna pozornost pridana je izradi suvremenih slastica od lokalnih namirnica s oznakom Lika Quality. Tako su vrhunski majstori od lokalnih sireva, rakija i drugih komponenti napravili vrhunske torte, koje su se kasnije degustirale i dobile velike pohvale. I ovo je jedan od načina kako kroz Lika Quality sustav možemo pomoći lokalnim proizvođačima.