Svjetski dan turizma

Urednik Novosti

Svjetski dan turizma održava se 27. rujna u mnogim zemljama i odredištima svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. Ovaj datum je odabran kako bi se preklapao s bitnim trenutkom za Svjetsku turističku organizaciju – World tourism organization (UNWTO) s danom kada je 1970. godine usvojen Statut organizacije. U Hrvatskoj su najavljena razna događanja s ovogodišnjom temom „Promišljajmo turizam“ gdje se nastoji fokus prebaciti na budućnost turizma i na to kakav turizam želimo. Hrvatski turizam se vraća na predpandemijske brojke, koje se nastavljaju i u rujnu. Najave za listopad su i više nego dobre pa će mnoge turističke destinacije to iskoristiti za proslavu dobrih rezultata kroz „Mjesec hrvatskog turizma“. Ovakve akcije imaju za cilj potaknuti građane Republike Hrvatske na upoznavanje i posjećivanje raznih dijelova naše divne zemlje kroz snižavanje cijena. Povoljnije cijene će se odnositi na brojne turističke proizvode, od smještaja, prijevoza i razgledavanja znamenitosti pa sve do ugostiteljskih usluga te raznih doživljaja. Ovime se nastoji potaknuti domaći turizam i povećati turistički promet u postsezoni.


Nacionalni park Plitvička jezera “Mjesec hrvatskog turizma” obilježava Promotivnim tjednom u periodu od 1. 10. do 9. 10. 2022. s promotivnim cijenama ulaznica:
•  Odrasli: 80,00 kn (10,62 €) po osobi
•  Studenti: 45,00 kn (5,97 €) po osobi
• Djeca (7 – 18): 35,00 kn (4,65 €) po osobi


OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA TURIZMA

Dana 27. rujna za vas smo pripremili brojne aktivnosti na Ulazu 1 u nacionalni park:

  • Gratis vođenja za individualne goste s Ulaza 1, u dva termina, od 10:00 i 11:00 sati, do popunjenja maksimalnog broja osoba po vodiču. U svakom terminu gosti će moći odabrati žele li pratiti s vodičem program B (Donja jezera) ili program C (Donja i Gornja jezera). Vodič će voditi grupu na više jezika, ovisno s kojim jezikom pojedini vodič raspolaže. Maskota medo će se slikati s grupama na vidikovcu prema Velikom slapu (group Photo).
  • Degustacija lokalnih proizvoda za goste (lička daščica-sir, slanina, uštipci, rakija) od 09:00 do 14:00 sati
  • Informatori i prezentatori Parka će dijeliti letke te informirati posjetitelje o aktivnostima
  • Nastup djece iz HKUD Korenica u 13:00 sati na Ulazu 1

Napomena za vođenja:

 *Broj osoba je ograničen te će se zainteresirane osobe moći prijaviti na Info pultu preuzimanjem broja rezervacije.