Svjetski dan zaštite okoliša u Područnoj školi „Saborsko“ i Osnovnoj školi „Cetingrad“

Urednik Novosti

Svjetski dan zaštite okoliša obilježili smo 5. lipnja kako bi istaknuli važnost ovog značajnog dana i edukacije o zaštiti okoliša i očuvanju našeg planeta. Javna Ustanova Nacionalni park Plitvička Jezera poklonila je Područnoj školi Saborsko dječju predstavu „Plavi planet“, a Osnovnoj školi Cetingrad dječju predstavu „Naš zeleni svijet“.

Predstava „Plavi planet“ u izvedbi Lidije Kraljić akademske glumice kazališta „Smješko“ izvedena je u PŠ Saborsko, OŠ Plaški i za djecu dječjeg vrtića Saborsko. Dojmljiva i bogato edukativna predstava izmamila je osmijehe na lica mališana koji su pod vodstvom učiteljice Danijele Matijević Šimic i odgojiteljice Antonije Hodak kroz igru, pjesmu i aktivno sudjelovanje u predstavi „Plavi planet“ naučili mnogo o tome kako sačuvati našu planetu Zemlju za buduće generacije.

U srijedu, 7.lipnja 2023. u Osnovnoj školi „Cetingrad“ održana je predstava „Naš zeleni svijet“ u izvedbi akademske glumice Mirte Zečević iz kazališta „Smješko“. Uz vodstvo ravnateljice Zorke Cindrić, učitelja i profesora OŠ „Cetingrad“ te aktivno sudjelovanje djece lako je bilo naučiti kako treba reciklirati i koji otpad ide u koji spremnik.

Kako je bilo u Područnoj školi „Saborsko“ i Osnovnoj školi „Cetingrad“ možete pogledati u galeriji fotografija.