Vidikovac – Tomićevo pogledalo

Urednik Novosti

Nacionalni park Plitvička jezera, biser Hrvatske prirodne ljepote, od danas je obogaćen novim doživljajem za posjetitelje – vidikovcem Tomićevo pogledalo. Novi vidikovac se uzdiže na 684,82 metara nadmorske visine, dizajniran s očuvanjem prirode nudi spektakularan panoramski pogled na pet jezera koja krase naš najveći, najstariji nacionalni park u Republici Hrvatskoj.

Ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera Tomislav Kovačević, uz prisustvo izaslanika predsjednika Vlade RH i ministra gospodarstva i održivog razvoja gospodina Damira Habijana te dvadesetak uzvanika i djelatnika Parka, održao je govor i službeno otvorio vidikovac za posjetitelje.


“Otvorenje vidikovca predstavlja novi korak u očuvanju i promociji ljepote Nacionalnog parka Plitvička jezera. Kao ravnatelj, čast mi je što možemo pružiti posjetiteljima ne samo priliku za uživanje u jedinstvenom pogledu, već i dublje povezivanje s prirodom koja nas okružuje.”

TOMISLAV KOVAČEVIĆ
RAVNATELJ NACIONALNOG PARKA PLITVIČKA JEZERA


Ljubitelji prirode i posjetitelji planinarskog duha do vidikovca mogu doći pješice u sklopu obilaska Gornjih jezera, prateći program K uz uspinjanje koje traje svega 20-ak minuta. Vidikovac je dobio ime po pjesniku Josipu Eugenu Tomiću, koji je često posjećivao to mjesto u potrazi za inspiracijom.

Posjetitelji sada imaju priliku uživati u panoramskom pogledu na Ciginovac, Okrugljak te Veliko i Malo jezero i otkriti ljepotu prirode iz ptičje perspektive s predivnim pogledom na Prošćansko jezero, drugo po redu najveće jezero u Nacionalnom parku Plitvička jezera.

Dopustite da vas očara ljepota okolnog krajolika dok se uspinjete na novootvoreni vidikovac i uronite u slikovitu scenu koja se pruža pred vama. Pridružite nam se i svjedočite veličanstvenoj ljepoti prirode!