HGSS u Nacionalnom parku Plitvička jezera

Urednik Novosti

Pripadnici HGSS-a u Nacionalnom parku Plitvička jezera

Kako bi se osigurala što veća sigurnost posjetitelja Parka, Javna ustanova “Nacionalni park Plitvička jezera” i Hrvatska gorska služba spašavanja dogovorili su stalna dežurstva dva člana HGSS-a tijekom srpnja i kolovoza ove godine.

Njihovim prisustvom želi se povećati brzina reakcije u slučaju nezgoda posjetitelja te na taj način smanjiti vjerojatnost po život opasnih situacija.

Podsjećamo i da je HGSS, u suradnji sa Stručnom službom JU NP Plitvička jezera, 2019. godine predstavio i sigurnu kartu Nacionalnog parka Plitvička jezera čiji je proces izrade trajao 3 godine. Autor karte dr.sc. Nikola Šimunić prikazo je i važan aspekt karte za Stanicu u smislu prevencije nesreća, ali i atraktivnost turističko-planinarskog zemljovida koji će zasigurno biti od koristi svim posjetiteljima Parka. #HGSS u sklopu svojih preventivnih aktivnosti i brige o prostoru na kojem djeluje, izradom vjerodostojnih tematskih zemljovida i vodiča želi djelovati na sprečavanju nesreća, povećati sigurnost kretanja i boravka u prirodi, a istovremeno promovirati prirodne, kulturne i športsko-rekreativne vrijednosti ruralnog područja RH.