Mali istraživači voda

Urednik Blog

Djeca predškolskog uzrasta iz dječjih vrtića „Slapić“ iz Korenice i „Vidra“ iz Plitvičkih Jezera (Mukinje) posjetili su prošli tjedan Nacionalni park Plitvička jezera. U Znanstveno-stručnom centru dr. Ivo Pevalek sudjelovali su na radionicama „Mali istraživač voda“, održanim pod vodstvom Odsjeka za ekologiju voda.

Mali su istraživači promatrali živi materijal i tražili ličinke različitih skupina životinja vezanih uz vodu, poput vodencvjetova, obalčara, vretenaca, tulara i rakušaca. Nakon malog istraživanja, djeca su dobila zadatak nacrtati, obojati ili iz plastelina izraditi životinje koje su upravo vidjeli, ili druge životinje koje možemo naći u vodi ili uz vodu, poput riba, žaba, rakova ili vidre.

Za kraj, djeca su uz sok i kekse poslušala priču Vidra, iz slikovnice o stanovniku Nacionalnog parka Plitvička jezera, važnom za vodene ekosustave o kojima su danas učili.

Nadamo se da smo ovom radionicom doprinijeli razvoju svijesti o raznolikosti živog svijeta kojeg vode kriju, ali i o potrebi i značaju zaštite voda i zaštite prirode i kod naših najmlađih!

Vaš Nacionalni park Plitvička jezera