Obilježen Svjetski dan turizma u Nacionalnom parku Plitvička jezera

Urednik Blog

Svjetski dan turizma održava se 27. rujna u mnogim zemljama i odredištima svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. Ovaj datum je odabran kako bi se preklapao s bitnim trenutkom za Svjetsku turističku organizaciju – World tourism organization (UNWTO) s danom kada je 1970. godine usvojen Statut organizacije. U Hrvatskoj su najavljena razna događanja s ovogodišnjom temom „Promišljajmo turizam“ gdje se nastoji fokus prebaciti na budućnost turizma i na to kakav turizam želimo.


Ovaj važan datum obilježen je u Nacionalnom parku Plitvička jezera na ulazu 1 gdje su bila osigurana besplatna vođenja za posjetitelje Parka dok su informatori i prezentatori dijelili letke i davali informacije o aktivnostima. Također, posjetitelji su imali priliku degustirati lokalne proizvode poput domaćeg sira, slanine, uštipaka i rakije, a čitav događaj uveselio je folklorni nastup djece iz HKUD Korenica te druženje sa službenom maskotom Nacionalnog parka Plitvička jezera.


Svjetski dan turizma, Mjesec hrvatskog turizma i Promotivni tjedan Nacionalnog parka Plitvička jezera

Hrvatski turizam vraća se na predpandemijske brojke koje se nastavljaju i u rujnu. Najave za listopad su i više nego dobre pa će mnoge turističke destinacije to iskoristiti za proslavu dobrih rezultata kroz „Mjesec hrvatskog turizma“. Ovakve akcije imaju za cilj potaknuti građane Republike Hrvatske na upoznavanje i posjećivanje raznih dijelova naše divne zemlje kroz snižavanje cijena. Povoljnije cijene će se odnositi na brojne turističke proizvode, od smještaja, prijevoza i razgledavanja znamenitosti pa sve do ugostiteljskih usluga te raznih doživljaja. Ovime se nastoji potaknuti domaći turizam i povećati turistički promet u postsezoni.

Nacionalni park Plitvička jezera obilježit će Svjetski dan turizma i Mjesec hrvatskog turizma organizacijom Promotivnog tjedna u periodu od 1. 10. od 9. 10. 2022. s promotivnim cijenama ulaznica:
• Odrasli: 80,00 kn (10,62 €) po osobi
• Studenti: 45,00 kn (5,97 €) po osobi
• Djeca (7 – 18): 35,00 kn (4,65 €) po osobi