Jesen na Plitvičkim jezerima

Urednik Novosti

OD 25. studenog 2022.
Prodaja ulaznica (Ulaz 1 i pomoćni ulaz Flora): 8:00 – 13:00
Parking (Ulaz 1 i Ulaz 2): 7:00 – 17:00

Mnogima je upravo jesen najljepše godišnje doba, a zamislite kako izgleda u Nacionalnom parku Plitvička jezera, destinaciji iznimne prirodne ljepote kojoj se dive milijuni posjetitelja iz cijelog svijeta. Od raskoši boja koje se zrcale u jezerima, zvukova prirode u kojima se izmjenjuje šuštanje lišća s hukom slapova, jesen čini Plitvička jezera čarobnima.


CIJENE ULAZNICA

Period ►
Cijena po osobi ▼
01.11.2022.- 31.03.2023.
Odrasli 80,00 kn
10,62 eur
Odrasli – grupe*75,00 kn
9,95 eur
Studenti50,00 kn
6,64 eur
Studenti – grupe*45,00 kn
5,97 eur
Djeca 7-18 godina35,00 kn
4,65 eur
Djeca 7-18 godina – grupe*30,00 kn
3,98 eur
Djeca do 7 godina i osobe s posebnim potrebama
s invaliditetom preko 50%
GRATIS

Gornja jezera zatvorena su za posjećivanje do daljnje obavijesti. Ljubazno molimo da prije posjete odaberete jedan od otvorenih programa obilaska jezera na gornjem linku.


Elektrobrod od 25.11.2022.

Kratka linija (P1 – P2)Ne prometuje
Duga linija (P2 – P3)8:00 – 14:30 (svakih 30 min)
Duga linija (P3 – P2)9:00 – 15:00 (svakih 30 min)

Panoramski vlak od 25.11.2022.

St2 – St18:15 – 15:45 (svakih 30 min)
St1 – St28:45 – 16:00 (svakih 30 min)
St2 – St3Ne prometuje
St3 – St2Ne prometuje

Promotivne gastro ponude


Aplikacija Nacionalnog parka Plitvička jezera – vaš džepni vodič za posjet parku

Ova aplikacija omogućit će vam jednostavnije snalaženje prilikom obilaska Nacionalnog parka Plitvička jezera. Sadrži brojne korisne informacije: programe obilaska i točke značajnih lokacija, mogućnost označavanja vašeg parkirnog mjesta, informacije o smještaju i restoranima, općenite informacije o parku kao i poučne sadržaje o vrijednostima najvećeg i najstarijeg nacionalnog parka u Hrvatskoj. Preuzmite aplikaciju već danas i uživajte u prirodi Nacionalnog parka Plitvička jezera.


PONUDA SMJEŠTAJA

ZIMSKI UGOĐAJ NA PLITVIČKIM JEZERIMA – HOTEL JEZERO

Ima nešto čarobno u tišini zime, krajolicima u kojima vrijeme kao da je stalo, gdje plitvička šuma pruža prelijepe vidike na jezera skrivene ostatak godine. Pozivamo vas da ove zime doživite idilične prizore uspavane prirode Plitvičkih jezera, osjetite blagodati iscjeljujućeg boravka na svježem zraku i kušate bogatstvo naše gastronomske ponude inspirirane ličkom tradicijom.

Kako bismo vam osigurali jedinstven zimski odmor i odmak od užurbanog ritma svakodnevice, pripremili smo za vas aranžman koji sadrži 1, 2 ili 3 noćenja s doručkom ili polupansionom u hotelu Jezero i ulaznicu u Nacionalni park Plitvička jezera. Ovu posebnu ponudu smo za vas upotpunili popustima na brojne sadržaje: finsku saunu u hotelu Jezero, jahanje na ranču Terra, ulaznicu za posjet Cerovačkim špiljama. Za sve vas koji se odlučite na uslugu noćenja s doručkom, nudimo popust na večeru u restoranu Lička kuća za cijelo vrijeme vašeg boravka.

Dođite na zimski odmor i doživite čari ličke zime na Plitvičkim jezerima!

 • 1 noćenje s doručkom
 • ulaznicu u Nacionalni park (vrijedi za cijelo vrijeme boravka)
 • 20% popusta na večeru u restoranu Lička kuća
 • 20% popusta na korištenje finske saune (uz prethodnu najavu na +385 53 751 400, 751 500)
 • 20% popusta na cijene jahanja na ranču „Terra“ (obavezna prethodna najava na broj +385 97 629 3343)
 • Cijena po osobi: od 365,00 kn (48,44 €)

Retro studeni u hotelu Plitvice

Pozivamo vas da doživite jedno potpuno novo iskustvo u nostalgičnom jesenskom bijegu na Plitvička jezera i otkrijete šarm prošlih vremena kojim odiše hotel Plitvice, arhitektonski dragulj 1950-ih smješten u srcu Nacionalnog parka.

Izgrađen 1958. godine u tada nedavno osnovanom Nacionalnom parku Plitvička jezera, hotel Plitvice je jedno od monumentalnih ostvarenja poznatog hrvatskog arhitekta Marijana Haberlea. Vješto spojen s prirodnim okruženjem i dijelom izgrađen na kamenim stijenama koje i danas krase interijer piano bara, hotel Plitvice ni nakon obnove 1990-ih nije izgubio retro elemente koji ga čine jedinstvenim i šarmantnim smještajem te zaštićenim kulturnim dobrom Republike Hrvatske

U okviru Retro studenog u hotelu Plitvice moći ćete kušati retro slastice i koktele, uz živu glazbu u piano baru svaki dan od 17:00 do 20:00 sati. Vikendima su za goste u okviru ove ponude organizirani besplatni obilasci nacionalnog parka u pratnji vodiča u 09:30 i 10:00 sati.

Naša posebna retro ponuda uključuje jedno ili dva noćenja u hotelu Plitvice s doručkom ili polupansionom, ulaznicu u Nacionalni park Plitvička jezera i free upgrade u sobu na jezerskoj strani hotela (ovisno o raspoloživosti). Za sve one koji se odluče na noćenje s doručkom nudimo popust na a la carte ručak ili večeru u hotelu Plitvice, dok na dva noćenja s doručkom, nudimo opciju s trećim noćenjem gratis. Pripremili smo i poseban aranžman za 24. 11. 2022. s jednim noćenjem i polupansionom s uključenom svečanom večerom za sve vas koji nas odlučite posjetiti na dan izložbe oldtimera.

Dopustite da vas ova posebna ponuda iznenadi i odvede u trenutak glamura i topline prošlih vremena, daleko od užurbane svakodnevice modernog svijeta. Dobrodošli!

 • 1 noćenje s doručkom
 • free upgrade u sobu na jezerskoj strani hotela (ovisno o raspoloživosti)
 • ulaznica u Nacionalni park (vrijedi za cijelo vrijeme boravka)
 • 20% popusta na a la carte ručak ili večeru u hotelu Plitvice
 • Cijena po osobi: od 327,50 kn (43,47 €)

GASTRO PONUDA

Restoran Lička kuća

Radno vrijeme: 11:00 – 23:00

Izgrađen 1972. godine i uređen kao inačica etno muzeja, restoran Lička kuća svojim ambijentom i gastronomskom ponudom temeljenom na namirnicama lokalnog podrijetla, autentično oživljava bogatstvo tradicije ličkog kraja. Sama šetnja kroz restoran vodi vas u drugi svijet, umirujuću toplinu nekadašnje ličke kuće, dok mirisi i okusi vraćaju u djetinjstvo i kuhinju naših baka, gdje je hrana ručno rađena od namirnica iz domaćeg uzgoja. U pripremi jela koriste se prehrambeni proizvodi lokalnog podrijetla, od kojih su mnogi zaštićeni oznakom regionalnog sustava kvalitete Lika Quality kao proizvodi proizvedeni u ekološkoj oazi Lika destinacije i provjerene sljedivosti od obiteljske farme do stola. Uz korištenje domaćih namirnica iznimne kvalitete naši djelatnici pripremaju vlastite temeljce te proizvode lokalni sirni namaz- ličku basu, kobasice, valjuške od krumpira pa čak i pekmez od domaće šljive bistrice, sve bez upotrebe bilo kakvih aditiva ili umjetnih pripravaka.

Zamislite samo ovaj prizor – otvoreno ognjište, pucketanje vatre koja titra ispod ražnja, zrak ispunjen aromatičnim začinima i mirisima koji najavljuju da će se svježe pečen lički specijalitet pojaviti na vašem tanjuru za samo nekoliko minuta. Otkrijte ovu gastronomsku avanturu u nezaboravnom ambijentu Ličke kuće, dopustite da osvoji sva vaša osjetila i povede vas na putovanje kroz stoljeća tradicije ličkog kraja!


Bistro Vučnica

Radno vrijeme: 07:00 – 23:00

Dva kilometra od južnog ulaza (Ulaz 2) u nacionalni park, smjestio se bistro Vučnica, s pogledom na maleno skijalište i predivnu prirodu koja ga okružuje. Bistro Vučnica nudi posjetiteljima domaće kobasice, pizze, hamburgere te slastice poput torte od base.


Restoran Jezero

Radno vrijeme à la carte restorana: 11:00 – 23:00
Radno vrijeme Lobby bara: 07:00 – 23:00


Neobuzdana ljepota prirode Nacionalnog parka Plitvička jezera očarava svakog posjetitelja – kristalna jezera, žuborenje vode, huk slapova, a sve to u zelenom zagrljaju šumskog okruženja, razlog su zašto su Plitvička jezera uvjerljivo najposjećeniji hrvatski nacionalni park. Najveće među njima je jezero Kozjak, utkano u niz od 12 bisera koji čini splet Gornjih jezera, međusobno odvojenih sedrenim barijerama. Upravo se u toj oazi, začahuren u smirujućoj atmosferi Plitvičkih jezera i udaljen tek tristotinjak metara od smaragdnog zelenila Kozjaka, smjestio Hotel Jezero – pravi dragulj zelenog odmora. U hotelu se nalazi istoimeni restoran Jezero koji će vam pružiti pogled na opuštajuće zelenilo. Ugodna atmosfera vanjske terase s pogledom na jezera osvaja u jednakoj mjeri kao i široka ponuda pića i slastica.


Ostali otvoreni ugostiteljski objekti


ŠTO POSJETITI U OKOLICI PARKA?

Vođeni željom da dođete zbog jezera, a ostanete zbog prirode i avanture, pripremili smo preporuke što posjetiti u okolici Nacionalnog parka Plitvička jezera. Na aplikaciji se nalaze preporuke što pogledati, koje aktivnosti isprobati, na koje biciklističke staze se otisnuti… Na vama je odabrati vama najzanimljivije. Želimo vam predivan posjet i odmor u Nacionalnom parku Plitvička jezera te pregršt avantura u našoj okolici.