Predstavljanje Nacionalnog parka Plitvička jezera na austrijskom turističkom sajmu Ferien-Messe

Urednik Blog, Novosti

Nacionalni park Plitvička jezera predstavlja svoju turističku ponudu na turističkom sajmu Ferien-Messe u Beču, najvećem međunarodnom turističkom sajmu za poslovnu i široku publiku u Austriji. Sajam će biti otvoren do 17. ožujka, a očekuje se dolazak oko 160 tisuća posjetitelja. Ferien-Messe Wien je mjesto gdje svatko može pronaći idealnu ponudu putovanja i slobodnog vremena, ekskluzivne odmore, preporuke za aktivnosti u slobodno vrijeme i inspiraciju za svoju sljedeću avanturu.

Uz Hrvatsku turističku zajednicu kao glavnog izlagača, 21 hrvatski suizlagač, uključujući hotelijere, agencije, prijevoznike i turističke zajednice, predstavio je svoju ponudu unutar hrvatskog štanda.

S pregovorima za nastup Hrvatske kao zemlje partnera na sajmu Ferien-Messe u Beču započeli smo još 2019. godine te nas iznimno raduje što se ovo partnerstvo ostvarilo u prvoj godini nakon korona pandemije, kada se brojni sajmovi diljem Europe i svijeta opet održavaju uživo i bez ikakvih ograničenja. Ovaj nastup i predstavljanje Hrvatske kao zemlje partnera dolazi u pravom trenutku jer je interes za putovanjima u Austriji na vrlo visokoj razini, a naša se zemlja nalazi među omiljenim inozemnim destinacijama Austrijanaca. Navedeno potvrđuje i odličan odaziv hrvatskih suizlagača koji će ovom prilikom predstaviti svoju ponudu brojnim poslovnim partnerima, kao i općoj publici koja će u narednim danima posjetiti sajam u Beču“, poručio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, 2023. godine, naglasivši kako je Hrvatska ulaskom u Schengen Austrijancima postala još bliža i atraktivnija destinacija, posebice za kraća vikend putovanja koja od uskršnjih blagdana očekujemo u većem broju.  

„Veseli nas činjenica da sve više hrvatskih partnera prepoznaje važnost austrijskog tržišta, što se vidi i u velikom broju suizlagača na štandu HTZ-a u Beču. Osim toga, iznimno nam je drago da  je Hrvatska, prema najbitnijim istraživanjima austrijskog turističkog sektora i dalje prepoznata kao kvalitetna i pouzdana turistička destinacija“, izjavio je Branimir Tončinić, direktor Predstavništva HTZ-a u Austriji, dodavši da Hrvatska i dalje zauzima visoko drugo mjesto najtraženijih inozemnih destinacija na tržištu Austrije.

Tijekom sva četiri dana sajma, posjetitelji će imati priliku uživati u bogatom programu koji uključuje brojne nastupe, prezentacije i degustacije. Kroz ove aktivnosti, bit će predstavljena iznimno raznolika kulturno-povijesna baština te bogata eno-gastronomija svih hrvatskih regija i krajeva, od obale do unutrašnjosti zemlje. U suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, također će biti organizirana degustacija i prezentacija vrhunskih hrvatskih vina.

Uoči otvaranja sajma, održana je konferencija za medije pod organizatorskom palicom TUI Austria na kojoj je istaknuto kako Hrvatska, kao odmorišna destinacija u koju gosti dolaze vlastitim prijevoznim sredstvom, ove godine bilježi rast bookinga od 37 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Sajam Ferien-Messe se do prije korona pandemije uvijek održavao u siječnju te se još ove godine održava u ožujku, a od 2025. ponovo će biti u prvom mjesecu. 

Posjetite naš štand na sajmu u Beču i otkrijte više o ljepotama Parka i našoj turističkoj ponudi.