39. Plitvički maraton

Urednik Blog, Novosti

Plitvički maraton, kao dio ponude sportsko-rekreacijskog turizma ovog kraja, tradicionalno se održava prvi vikend u lipnju. Obavještavamo vas da su u tijeku prijave za 39. Plitvički maraton čiji je organizator Atletski klub Plitvice, a generalni pokrovitelj Javna ustanova Nacionalni park Plitvička jezera. Kao generalni pokrovitelj ovog spektakularnog događaja, Nacionalni park Plitvička jezera ne samo što otvara svoja vrata prekrasne prirode trkačima iz cijelog svijeta, već i ističe važnost očuvanja prirodnih ljepota kroz sportsku aktivnost.

39. Plitvički maraton održat će se 1. i 2. lipnja, a ove godine natjecatelji mogu birati između staze od 5 km, polumaratona (21 km) i maratona (42 km). Plitvički maraton kao najstarija, najzelenija i najljepša hrvatska utrka iz godine u godinu privlači sve veći broj natjecatelja, a ove godine očekuju se natjecatelji iz više od 40 zemalja.

Plitvički maraton je jedna od najpopularnijih utrka u Hrvatskoj i pruža vam iznimnu priliku da trčite neposredno iznad Velikog slapa te uz kristalno čista jezera. Zbog svoje iznimne prirodne ljepote, ovo je područje oduvijek privlačilo zaljubljenike u prirodu, a ove godine obilježavamo 75 godina od proglašenja Plitvičkih jezera Nacionalnim parkom i 45 godina od upisa na UNESCO-ov Popis svjetske baštine.

Zanimljivost je da je i ove godine Plitvički maraton dio kalendara natjecanja 1. Hrvatske cestovne lige koja se održava u suradnji s Hrvatskim Atletskim savezom.

Broj natjecatelja je ograničen na 1.000 osoba i to 350 na polumaratonu koji se trči u čast Valentine Valjak (preminule pobjednice 35. Plitvičkog polumaratona), 350 na maratonu i 300 na utrci od 5 km. Svaki natjecatelj u svom startnom paketu dobije i ulaznicu za Nacionalni park.

Trčanje kroz najveći i najstariji Nacionalni park je poseban doživljaj duha i tijela, stoga pripremite svoje tenisice i pridružite nam se u ovom spektakularnom sportskom događaju. Prijavite se već danas!


SMJEŠTAJ U NEPOSREDNOJ BLIZINI NACIONALNOG PARKA

Hotel Jezero

Napunite svoje baterije u srcu Plitvičkih jezera i spremno krenite na start Plitvičkog maratona. Svi koji vole biti smješteni odmah u blizini maratonskih staza, mogu pronaći svoju oazu mira u hotelu Jezero. Uz bogate gastronomske delicije, pronađite i wellness kutak i pružite svojem tijelu istinski odmor nakon napornog trčanja.


Kamp Korana

Ukoliko ste ljubitelj kampiranja, Kamp Korana je savršeno mjesto za opuštanje nakon Plitvičkog maratona. Smješten u ugodnom okruženju u blizini rijeke Korane, odlikuje se bogatstvom zelenila koji će oduševiti svakog zaljubljenika u prirodu.