Gastronomska ponuda Nacionalnog parka Plitvička jezera – travanj 2021. godine

Urednik Uncategorized @hr


Restoran Poljana

Radno vrijeme: 07:00 – 15:00 h

Objed u restoranu Poljana predstavlja gozbu za sva osjetila – uz miris svježe pripremljene hrane, autohtone okuse, pogled koji hrani dušu i pjev ptica pjevica u pozadini…


Bistro Vučnica

Radno vrijeme: 07:00 – 22:00

Bistro Vučnica smještena je u stambenom naselju Mukinje, dva kilometra od južnog ulaza (Ulaz 2) u nacionalni park, a u svojoj ponudi ima domaće kobasice, pizze, hamburgere,…


Bistro Kupalište

Radno vrijeme: 09:00 – 17:00 h

Jednom kad vas vaš obilazak dovede do najvećeg i najdubljeg jezera Plitvičkih jezera, jezera Kozjak, predahnite i odahnite upijajući sve ljepote našeg parka. Bistro Kupalište nalazi se u neposrednoj blizini pristaništa elektrobrodova (P1). Ovdje možete uživati u očaravajućem pogledu i zvukovima slapova koji dopiru s Gornjih jezera prije nego što nastavite dalje svoj obilazak.


Buffet Slap

Radno vrijeme: 07:00 – 17:00 h

Nitko ne voli krenuti u istraživačku avanturu praznog želuca, pa ako vam nedostaje još koji zalogaj da biste napunili baterije i spremili se za obilazak Nacionalnog parka Plitvičkih jezera, buffet Slap doći će kao naručen. Ovaj se lokal nalazi u sastavu sjevernoga ulaza (Ulaz 1) u nacionalni park, tek nekoliko koraka od samog parka, a njegova topla drvena arhitektura u sjeni stabala poziva na odmor i predah.


Bistro Kozjačka draga

Radno vrijeme: 09:00 – 17:00 h

Otvorena i prostrana livada uz samu obalu jezera Kozjak mjesto je na kojem se smjestio bistro Kozjačka draga. Čista zelenomodra voda, huk slapova koji dopire s Gornjih jezera i zelenilo koje vas nježno obgrljuje razlog su zašto mnogi posjetitelji odabiru upravo ovo mjesto za odmor. Ovdje ćete pronaći poljanu kao stvorenu za piknik, koja je zbog svoje pozicije tik do jezera i ruba šume koja osigurava hladovinu postala idealno mjesto za predah prije ukrcaja na elektrobrod ili stanku tijekom razgledavanja Nacionalnoga parka Plitvička jezera.


Buffet Labudovac (otvoren snack bar)

Radno vrijeme: 10:00 – 18:00 h

Buffet Labudovac smjestio se u neposrednoj blizini Prošćanskoga jezera, jednog od 12 prirodnih bisera koji čine splet Gornjih jezera. Otvorena zelena poljana, ljetna terasa i bistro koji se nenametljivo spaja s očaravajućim prirodnim okruženjem svakom gostu pružaju toplu dobrodošlicu. Bistro se nalazi i na ruti panoramskoga vlaka, u blizini Stanice 3 (ST3), a prije nego što se s ove točke uputite u obilazak Parka, ili potražite osvježenje nakon, u buffetu vas očekuje široka paleta sendviča, pića i napitaka koje možete konzumirati u ugodnoj atmosferi na terasi ili u hladu šume.


Caffe bar Rapajinka

Radno vrijeme: 09:00 – 17:00 sati

Povrh kanjona Donjih jezera, tik do stanice panoramskoga vlaka (ST1), smjestio se caffe bar Rapajinka i poslužio kao idilična postaja za upijanje prirodne atmosfere. Dok čekate polazak panoramskoga vlaka, svakako zastanite kako biste uživali u pogledu i prirodi koja vas okružuje. Duboko udahnite, napunite pluća ličkim zrakom i priuštite si trenutak čiste relaksacije, u kojem vas se ne dotiče ništa od briga koje ste ostavili za sobom. A ako vam prije nastavka obilaska zatreba okrepa, osvježite se uz hladne i tople napitke, sendviče, piroške i savijače, te obnovite energetske zalihe ispijajući šalicu kave u miru zelenila.


Restoran Jezero

Radno vrijeme: 11:00 – 22:00

Začahuren u smirujućoj atmosferi Plitvičkih jezera i udaljen tek tristotinjak metara od smaragdnog zelenila Kozjaka, smjestio se Hotel Jezero – pravi dragulj zelenog odmora. U hotelu se nalazi istoimeni restoran Jezero koji će vam pružiti pogled na opuštajuće zelenilo. Ugodna atmosfera lobby bara i vanjske terase s pogledom na jezera osvaja u jednakoj mjeri kao i široka ponuda pića i slastica. Bogata gastronomska ponuda restorana protkana je specijalitetima pažljivo pripremljenima od namirnica proizvedenih na području Like i zaštićenih oznakom Lika Quality, koja će se dojmiti iskusnih gurmana i gastro entuzijasta.


Saznajte više o cjelokupnoj ponudi Nacionalnog parka Plitvička jezera (posjet jezerima, smještaj, dodatne aktivnosti,…)