Radno vrijeme: 11:00 - 23:00

Za upite o informacijama ili vezano za rezervaciju Vašeg stola, kontaktirajte nas na broj +385 99 2767 406

Prelistajte brošuru
Jelovnik
Vinska karta

Izgrađen 1972. godine i uređen kao inačica etno muzeja, restoran Lička kuća svojim ambijentom i gastronomskom ponudom temeljenom na namirnicama lokalnog podrijetla, autentično oživljava bogatstvo tradicije ličkog kraja.

Sama šetnja kroz restoran vodi vas u drugi svijet, umirujuću toplinu nekadašnje ličke kuće, dok mirisi i okusi vraćaju u djetinjstvo i kuhinju naših baka, gdje je hrana ručno rađena od namirnica iz domaćeg uzgoja.

Okružen ljepotama Nacionalnog parka Plitvička jezera, s lokacijom na Ulazu 1, restoran Lička kuća raspolaže ukupnim kapacitetom od 270 sjedećih mjesta raspoređenih na dvije etaže.

Spoj iskonske Like i vrhunske gastronomije

U pripremi jela koriste se prehrambeni proizvodi lokalnog podrijetla, od kojih su mnogi zaštićeni oznakom regionalnog sustava kvalitete Lika Quality kao proizvodi proizvedeni u ekološkoj oazi Lika destinacije i provjerene sljedivosti od obiteljske farme do stola. Uz korištenje domaćih namirnica iznimne kvalitete naši djelatnici pripremaju vlastite temeljce te proizvode lokalni sirni namaz- ličku basu, kobasice, valjuške od krumpira pa čak i pekmez od domaće šljive bistrice, sve bez upotrebe bilo kakvih aditiva ili umjetnih pripravaka. U Ličkoj kući se ručno proizvodi vlastita tjestenina, peciva i slastice, a svaki se dan peku i tri vrste domaćeg kruha.

Uzgojena na otvorenim pašnjacima, bogatim ljekovitim i aromatičnim biljkama, janjetina iz Like je nadaleko poznat specijalitet ovog kraja, a pripremljena u modernim varijantama i s mnogo pažnje, postaje užitak za najzahtjevnije gurmanske nepce.

Prehrana nekadašnje ličke obitelji je ovisila o namirnicama koje je čovjek mogao sam uzgojiti ili nabaviti u svom prirodnom okruženju. Vođeni time, chefovi Ličke kuće su osmislili menije koji u potpunosti odražavaju raznolikost kulinarskih blaga Like.  Od jedinstvene ličke juhe, janjetine i teletine ispod peke, pastrve sa žara, povrtnog orzota, domaćeg krumpira iz Like s lukom i slaninom do savijače od šljiva i torte od svježeg lokalnog sira - ličke base, autohtona jela su inovativno pripremljena s  iskorakom u vrh moderne gastronomije.

Zamislite samo ovaj prizor – otvoreno ognjište, pucketanje vatre koja titra ispod ražnja, zrak ispunjen aromatičnim začinima i mirisima koji najavljuju da će se svježe pečen specijalitet pojaviti na vašem tanjuru za samo nekoliko minuta.

Otkrijte ovu gastronomsku avanturu u nezaboravnom ambijentu Ličke kuće, dopustite da osvoji sva vaša osjetila i povede vas na putovanje kroz stoljeća tradicije ličkog kraja!