Proljetni promotivni tjedan u Nacionalnom parku Plitvička jezera

Urednik Novosti

Sa zadovoljstvom najavljujemo da će se tradicionalni promotivni tjedan Nacionalnog parka Plitvička jezera održati od 1. do 8. travnja 2024. godine, u destinaciji iznimne prirodne ljepote koju obožavaju milijuni posjetitelja iz cijelog svijeta. Ovaj tjedan će biti posebno obilježen uz iznimno važan 75. rođendan nacionalnog parkaKao predjel naročite prirodne ljepotePlitvička jezera proglašena su nacionalnim parkom 8. travnja 1949. godine.

Jedinstvene vrijednosti ovoga područja prepoznate su od Organizacije Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (engl. UNESCO – United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) koja je trideset godina kasnije Nacionalni park Plitvička jezera uvrstila na svoj Popis svjetske baštine. Kako bismo proslavili ovu iznimno važnu 45. obljetnicu od međunarodnog značaja, najavljujemo i Jesenski promotivni tjedan koji će se ove godine održati od 26. listopada do 3. studenog 2024. godine.

Kao i svake godine, pripremili smo posebne cijene ulaznica za promotivni tjedan. Imat ćete priliku doživjeti svih 16 smaragdnih jezera po povoljnim cijenama kada se priroda budi iz zimskog sna uz poseban ugođaj – šuma postaje bujnija, a šarenilo boja postaje očaravajuće.

Ulaznice je obvezno kupiti online te preporučujemo da unaprijed odaberete jedan od programa posjeta ili preuzmete našu aplikaciju kako biste što bolje isplanirali svoj posjet.  U aplikaciji imate mogućnost označavanja vašeg parkirnog mjesta, informacije o smještaju i restoranima, općenite informacije o parku kao i poučne sadržaje o vrijednostima najvećeg i najstarijeg nacionalnog parka u Hrvatskoj.

Period ►
Cijena po osobi ▼
1.4. –
8.4.2024.

Odrasli10,00 €
Odrasli – grupe*10,00 €
Studenti6,00 €
Studenti – grupe*6,00 €
Djeca 7-18 godina4,00 €
Djeca 7-18 godina – grupe*4,00 €
Djeca do 7 godina i osobe s posebnim potrebama
s invaliditetom preko 50%
GRATIS

Aplikacija Nacionalnog parka Plitvička jezera – vaš džepni vodič za posjet parku

Ova aplikacija omogućit će vam jednostavnije snalaženje prilikom obilaska Nacionalnog parka Plitvička jezera. Sadrži brojne korisne informacije: programe obilaska i točke značajnih lokacija, mogućnost označavanja vašeg parkirnog mjesta, informacije o smještaju i restoranima, općenite informacije o parku kao i poučne sadržaje o vrijednostima najvećeg i najstarijeg nacionalnog parka u Hrvatskoj. Preuzmite aplikaciju već danas i uživajte u prirodi Nacionalnog parka Plitvička jezera.


GASTRO PONUDA

Restoran Lička kuća

Radno vrijeme: 11:00 – 23:00

Kultni restoran Lička kuća u samom Nacionalnom parku Plitvička jezera, prostor je duge i bogate tradicije. Izgrađen još 1972. godine, desetljećima je nudio autentični ambijent uz mirise i okuse autohtonih ličkih jela, spravljenih na inovativan način. Okružena gustom šumom s jedne i Plitvičkim jezerima s druge strane, Lička kuća je smještena u idiličnom krajoliku koji poziva na duge šetnje i istraživanje magičnog podneblja. S obzirom da je svjež lički zrak poznat po tome da otvara apetit, nakon šetnje u prirodi savršeno će vam sjesti domaća hrana prepuna nutrijenata i aromatičnih sastojaka.

Ponosimo se jelovnikom u restoranu Lička kuća na kojem se nalaze isključivo proizvodi uzgojeni i napravljeni na području Like, bez uporabe bilo kakvih aditiva ili umjetnih pripravaka. Temelj većine jela na meniju su domaći proizvodi koji nose oznaku Lika Quality. Lika Quality označava proizvode koji su proizvedeni na području Like sukladno svim zakonskim propisima, a odlikuje ih najviši stupanj kvalitete i održiva proizvodnja uz uporište u tradiciji.

Restoran je uređen u tradiciji seoskih kuća iz Like, drevnih zanata i majstorija kakvima danas samo rijetki vladaju. Ličani su dobri domaćini koji će vas ugrijati uz vatru, nahraniti domaćom hranom i okrijepiti šljivovicom. Na jelovniku posebno se ističe tradicionalni rižoto od janjetine, Orzoto, te jela od janjetine pripremljena na više modernih načina. Uz to, svakodnevno se peče domaći kruh, a mesar obrađuje meso za jela na meniju. Kao šećer na kraju, tu je moderni desert u rustikalnom ruhu, torta od ličkog sira (base) i domaćeg pekmeza od šljiva.

Restoran Lička kuća je dobitnik ugledne nagrade Travelers’ Choice® 2023 od strane Tripadvisora®, svrstavajući ga među top 10% restorana na svjetskoj razini.

S restoranom ovako visoke razine, Lika više nije samo usputna stanica na putu prema moru, već mjesto na koje valja doći, kušati rapsodiju okusa, okrijepiti dušu i tijelo.


Pizzeria Vučnica

Radno vrijeme: 07:00 – 23:00

Smještena samo dva kilometra južno od ulaza 2 u Nacionalni park, Pizzeria Vučnica predstavlja savršenu stanicu za vašu gastronomsku avanturu i mirnu lokaciju koja vam pruža nevjerojatan pogled na slikovito skijalište.

Naša raznovrsna ponuda zadovoljit će sve vaše želje. Započnite s našim ukusnim pizzama, koje pripremamo s ljubavlju i svježim sastojcima. Ako ste u potrazi za klasičnim okusom, isprobajte naše sočne hamburgere i domaće kobasice, pravljene prema autentičnom receptu. Za desert, nema boljeg izbora od naše neodoljive torte od base – kao savršen završetak obroka za prave gurmane.


Restoran Jezero

Radno vrijeme à la carte restorana: 11:00 – 23:00
Radno vrijeme Lobby bara: 07:00 – 23:00

Neobuzdana ljepota prirode Nacionalnog parka Plitvička jezera očarava svakog posjetitelja – kristalna jezera, žuborenje vode, huk slapova, a sve to u zelenom zagrljaju šumskog okruženja, razlog su zašto su Plitvička jezera uvjerljivo najposjećeniji hrvatski nacionalni park. Najveće među njima je jezero Kozjak, utkano u niz od 12 bisera koji čini splet Gornjih jezera, međusobno odvojenih sedrenim barijerama. Upravo se u toj oazi, začahuren u smirujućoj atmosferi Plitvičkih jezera i udaljen tek tristotinjak metara od smaragdnog zelenila Kozjaka, smjestio Hotel Jezero – pravi dragulj zelenog odmora. U hotelu se nalazi istoimeni restoran Jezero koji će vam pružiti pogled na opuštajuće zelenilo. Ugodna atmosfera vanjske terase s pogledom na jezera osvaja u jednakoj mjeri kao i široka ponuda pića i slastica.


Restoran Borje

Radno vrijeme bara: 7:00 – 20:00
Radno vrijeme Buffet – samoposluge: 10:00 – 17:00
Radno vrijeme à la carte restorana
: 12:00 – 20:00

Izgrađen 1977. godine u sklopu auto kampa i u neposrednoj blizini Nacionalnog parka Plitvička jezera, uz prometnu žilu kucavicu koja je u to vrijeme predstavljala jedinu cestovnu sponu sa sjevernom i zapadnom Europom odakle su brojni  turisti putovali na obalu, restoran Borje bio je i ostao nezaobilazno mjesto odmora i osvježenja uz domaću gastronomsku ponudu. Čiste linije, razigranost boja i elegancija prostora, pomiješani s neodoljivim mirisom domaćih delicija i ljubaznim osobljem čine ovaj restoran nezaobilaznim mjestom odmora i uživanja, nastavljajući dugogodišnju tradiciju koja se prenosila iz generacije u generaciju.


ŠTO POSJETITI U OKOLICI PARKA?

Želite li proširiti svoj proljetni izlet?

Predlažemo vam neka od obližnjih mjesta za istraživanje okolice Nacionalnog parka Plitvička jezera. Vođeni željom da dođete zbog jezera, a ostanete zbog prirode i avanture, pripremili smo za vas aplikaciju #PlitviceInLikaDestination u kojoj se nalaze preporuke što pogledati, koje aktivnosti isprobati, na koje biciklističke staze se otisnuti… Na vama je odabir onih vama najzanimljivijih!

Želimo vam predivan posjet i odmor u Nacionalnom parku Plitvička jezera te pregršt avantura u našoj okolici.