Promotivni tjedan na Plitvičkim jezerima

Urednik Novosti

04.04. – 10.04.2022. │Radno vrijeme ulaza: 7:00 – 19:00 Prodaja ulaznica: 7:00 – 16:00


Dragi naši,

Kao predjel naročite prirodne ljepote Plitvička jezera proglašena su nacionalnim parkom 8. travnja 1949. godine. Upravo taj datum obilježavamo kao rođendan našeg parka. Jedinstvene vrijednosti ovoga područja prepoznate su od Organizacije Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (engl. UNESCO – United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) koja je trideset godina kasnije Nacionalni park Plitvička jezera uvrstila na svoj Popis svjetske baštine. Kako bismo proslavili svoj 73. rođendan, pripremili smo za vas posebne cijene ulaznica u rođendanskom tjednu:

CIJENE ULAZNICA

Period ►
Cijena po osobi (HRK) ▼
4.4. – 10.4.2022.
Odrasli 80,00
Odrasli – grupe*80,00
Studenti50,00
Studenti – grupe*50,00
Djeca 7-18 godina30,00
Djeca 7-18 godina – grupe*30,00
Djeca do 7 godina i osobe s posebnim
potrebama s invaliditetom preko 50%
GRATIS
* Minimalan broj za grupu je 15 osoba. Pisana najava dolaska je obvezna, minimalno 2 dana prije dolaska na e-mail adresu prodaja@np-plitvicka-jezera.hr

Važna obavijest: nošenje maski za lice u panoramskim vozilima, na brodovima te u zatvorenim prostorima je obavezno. COVID potvrde nisu obvezne.


Elektrobrod (od 01.04.2022.)

Kratka linija (P1 – P2)7:30 – 18:30 (svakih 30 min)
Duga linija (P2 – P3)8:00 – 17:30 (svakih 60 min)
Duga linija (P3 – P2)8:30 – 18:00 (svakih 60 min)

Panoramski vlak (od 01.04.2022.)

St2 – St18:30 – 18:30 (svakih 30 min)
St1 – St29:00 – 19:00 (svakih 30 min)
St2 – St3ne prometuje do daljnje obavijesti*
St3 – St2ne prometuje do daljnje obavijesti*
Vlakovi neće voziti na relaciji ST2-ST3 i obrnuto do daljnje obavijesti stoga će na Gornjim jezerima biti posebna regulacija posjećivanja.

PONUDA SMJEŠTAJA

RADOSTI PROLJEĆA NA PLITVIČKIM JEZERIMA

Pozivamo vas da se odmorite u proljetnom zagrljaju prirode, uživate na svježem zraku, toplim zrakama sunca te bojama i zvukovima koji u nama potiču pokret i vedro raspoloženje. Inspirirani proljetnim ugođajem u Nacionalnom parku Plitvička jezera, za vas smo pripremili pakete od jedan,  dva ili tri noćenja s uslugom polupansiona u hotelu Jezero, ulaznicu u Park te sat najma čamca na vesla za istraživanje kutaka najvećeg plitvičkog jezera Kozjak. Pored šetnje prekrasnom prirodom i otkrivanja čari veslanja, osigurali smo vam relaksaciju i revitalizaciju organizma kroz popuste na korištenje masaže i finske saune u wellness zoni hotela Jezero. Kušajte djelić naše gastronomske ponude u vrlo ugodnom i toplom ambijentu bistroa Vučnica i iskoristite popust po vlastitom izboru na ručak ili večeru. Uživajte u igri proljeća i istražite bogatstvo oblika prirode u okolici Nacionalnog parka Plitvička jezera, uz popuste na ulaznicu u obližnje Baraćeve špilje te jahanje na ranču Terra. Svima koji žele produljiti svoj boravak na tri noćenja, uza sve spomenute sadržaje, nudimo popust na ulaz na atraktivno imanje Slovin Unique u Rastokama, malom vodeničarskom raju u kojem se čuva tradicija i zadivljujuća posebnost prirode.

Stoga, izdvojite trenutke za sebe i ne propustite doživjeti ljepotu proljeća na Plitvičkim jezerima!

  • 1 noćenje s doručkom
  • ulaznicu u Nacionalni park (vrijedi za cijelo vrijeme boravka)
  • 50 % popusta na najam čamca na vesla na jezeru Kozjak (1 sat)
  • 20 % popusta na korištenje finske saune
  • 20% popusta na ručak ili večeru u bistrou Vučnica
  • 20% popusta na RELAX masažu (u trajanju od 60 min) u kozmetičkom salonu „Fors Fortis“ u hotelu
  • Cijena po osobi: od 465,00 kn

GASTRO PONUDA

Restoran Lička kuća

Radno vrijeme: 11:00 – 23:00

Izgrađen 1972. godine i uređen kao inačica etno muzeja, restoran Lička kuća svojim ambijentom i gastronomskom ponudom temeljenom na namirnicama lokalnog podrijetla, autentično oživljava bogatstvo tradicije ličkog kraja. Sama šetnja kroz restoran vodi vas u drugi svijet, umirujuću toplinu nekadašnje ličke kuće, dok mirisi i okusi vraćaju u djetinjstvo i kuhinju naših baka, gdje je hrana ručno rađena od namirnica iz domaćeg uzgoja. U pripremi jela koriste se prehrambeni proizvodi lokalnog podrijetla, od kojih su mnogi zaštićeni oznakom regionalnog sustava kvalitete Lika Quality kao proizvodi proizvedeni u ekološkoj oazi Lika destinacije i provjerene sljedivosti od obiteljske farme do stola. Uz korištenje domaćih namirnica iznimne kvalitete naši djelatnici pripremaju vlastite temeljce te proizvode lokalni sirni namaz- ličku basu, kobasice, valjuške od krumpira pa čak i pekmez od domaće šljive bistrice, sve bez upotrebe bilo kakvih aditiva ili umjetnih pripravaka.

Zamislite samo ovaj prizor – otvoreno ognjište, pucketanje vatre koja titra ispod ražnja, zrak ispunjen aromatičnim začinima i mirisima koji najavljuju da će se svježe pečen lički specijalitet pojaviti na vašem tanjuru za samo nekoliko minuta. Otkrijte ovu gastronomsku avanturu u nezaboravnom ambijentu Ličke kuće, dopustite da osvoji sva vaša osjetila i povede vas na putovanje kroz stoljeća tradicije ličkog kraja!


Bistro Vučnica

Radno vrijeme: 07:00 – 23:00

Dva kilometra od južnog ulaza (Ulaz 2) u nacionalni park, smjestio se bistro Vučnica, s pogledom na maleno skijalište i predivnu prirodu koja ga okružuje. Bistro Vučnica nudi posjetiteljima domaće kobasice, pizze, hamburgere te slastice poput torte od base.


Restoran Jezero

Radno vrijeme à la carte restorana: 11:00 – 23:00
Radno vrijeme Lobby bara: 07:00 – 23:00

Neobuzdana ljepota prirode Nacionalnog parka Plitvička jezera očarava svakog posjetitelja – kristalna jezera, žuborenje vode, huk slapova, a sve to u zelenom zagrljaju šumskog okruženja, razlog su zašto su Plitvička jezera uvjerljivo najposjećeniji hrvatski nacionalni park. Najveće među njima je jezero Kozjak, utkano u niz od 12 bisera koji čini splet Gornjih jezera, međusobno odvojenih sedrenim barijerama. Upravo se u toj oazi, začahuren u smirujućoj atmosferi Plitvičkih jezera i udaljen tek tristotinjak metara od smaragdnog zelenila Kozjaka, smjestio Hotel Jezero – pravi dragulj zelenog odmora. U hotelu se nalazi istoimeni restoran Jezero koji će vam pružiti pogled na opuštajuće zelenilo. Ugodna atmosfera vanjske terase s pogledom na jezera osvaja u jednakoj mjeri kao i široka ponuda pića i slastica.


Ostali otvoreni ugostiteljski objekti


ŠTO POSJETITI U OKOLICI PARKA?

Vođeni željom da dođete zbog jezera, a ostanete zbog prirode i avanture, pripremili smo preporuke što posjetiti u okolici Nacionalnog parka Plitvička jezera. Na aplikaciji se nalaze preporuke što pogledati, koje aktivnosti isprobati, na koje biciklističke staze se otisnuti… Na vama je odabrati vama najzanimljivije. Želimo vam predivan posjet i odmor u Nacionalnom parku Plitvička jezera te pregršt avantura u našoj okolici.