Zima na Plitvičkim jezerima

Urednik Novosti

Prodaja ulaznica (Ulaz 1 i pomoćni ulaz 2 Flora): 8:00 – 13:00
Parking ulaz 1, parking ulaz 2: korištenje bez naplate

Prije dolaska, preporučamo provjeru stanja u Parku pozivom na broj +385 53 751 015.

CIJENE ULAZNICA

Period ►
Cijena po osobi ▼
1.1. – 31.3.2023.
Odrasli 10,00
75,35kn
Odrasli – grupe*9,50
71,58 kn
Studenti6,50
48,97 kn
Studenti – grupe*5,50
41,44 kn
Djeca 7-18 godina4,50
33,91 kn
Djeca 7-18 godina – grupe*3,50
26,37 kn
Djeca do 7 godina i osobe s posebnim potrebama
s invaliditetom preko 50%
GRATIS
Fiksni tečaj konverzije iznosi 1 EUR = 7,53450 KN

Elektrobrod

Kratka linija (P1 – P2)Ne prometuje
Duga linija (P2 – P3)8:00 – 14:30 (svakih 30 min)
Duga linija (P3 – P2)9:00 – 15:00 (svakih 30 min)

Panoramski vlak

St2 – St18:15 – 15:45 (svakih 30 min)
St1 – St28:45 – 16:00 (svakih 30 min)
St2 – St3Ne prometuje
St3 – St2Ne prometuje

Speleon – novi planet ledenog doba: istražite novootvoreni posjetiteljski centar po promotivnim cijenama

Javna ustanova Baraćeve špilje, otvorila je vrata novoopremljenog centra podzemne baštine, nedaleko od već prepoznatljivih Baraćevih špilja.  Centar će biti otvoren za posjetitelje tijekom cijele godine, a njegovi sadržaji prilagođeni su za sve uzraste.

Na svega sat i pol vožnje od Zagreba te na 20 minuta od Nacionalnog parka Plitvička jezera, u općini Rakovica, smjestile su se Baraćeve špilje. Baraćeve špilje jedan su od skrivenih dragulja podzemlja, desecima tisuća godina u njima su se stvarali tragovi prošlosti, koji će sada u Speleonu – centru podzemne baštine, po prvi puta ugledati svijetlo dana.

Tako će u Speleonu biti izložen pravi mali vremeplov; od srednjeg vijeka do pleistocena. No ono što će ovaj vremeplov učiniti posebnim svakako su nesvakidašnji sadržaji u postavu, tako posjetitelje očekuju hiperrealistične životinje izumrlih vrsta, osjetilna komora s prilagođenim uvjetima jednakim onima u špilji. Čitav postav popraćen je nizom suvremenih, multimedijalnih modela interpretacije kao što su maketarski prikazi, lcd ekrani, smartglass, replike, animacije, multitouch ekrani.

Speleon – centar podzemne baštine izlet je za cijelu obitelj, tako je za one najmlađe kreiran speleo poligon, odnosno dječja igraonica inspirirana speleologijom i ledenim dobom, a korištenje iste je besplatno za sve posjetitelje centra. Očekuju vas i besplatan parking u sklopu objekta, caffe bar, suvenirnica, speleoloteka i atrij s hiperrealističnim životinjama.

Tijekom cijele veljače u prodaji su ulaznice po promotivnim cijenama, odnosno čak 35% popusta na individualne ulaznice. Obilazak za djecu mlađu od 7 godina je gratis, a u cijenu ulaznice uključeno je i stručno vođenje

Otkrijte koje su životinje hodale našim prostorima prije 70 000. godina, upoznajte se sa stanovnicima Speleona, oči u oči sa špiljskim lavom, vunastim nosorogom, hijenom i ostalim zvijerima ledenog doba. S kakvim se sve preprekama susreću speleolozi… možete li ih i vi uspješno savladati? Odgovore na ova i brojna druga pitanja doznajte u Speleonu –  centru podzemne baštine!


Aplikacija Nacionalnog parka Plitvička jezera – vaš džepni vodič za posjet parku

Ova aplikacija omogućit će vam jednostavnije snalaženje prilikom obilaska Nacionalnog parka Plitvička jezera. Sadrži brojne korisne informacije: programe obilaska i točke značajnih lokacija, mogućnost označavanja vašeg parkirnog mjesta, informacije o smještaju i restoranima, općenite informacije o parku kao i poučne sadržaje o vrijednostima najvećeg i najstarijeg nacionalnog parka u Hrvatskoj. Preuzmite aplikaciju već danas i uživajte u prirodi Nacionalnog parka Plitvička jezera.


PONUDA SMJEŠTAJA

ZIMSKI UGOĐAJ NA PLITVIČKIM JEZERIMA – HOTEL JEZERO

Ima nešto čarobno u tišini zime, krajolicima u kojima vrijeme kao da je stalo, gdje plitvička šuma pruža prelijepe vidike na jezera skrivene ostatak godine. Pozivamo vas da ove zime doživite idilične prizore uspavane prirode Plitvičkih jezera, osjetite blagodati iscjeljujućeg boravka na svježem zraku i kušate bogatstvo naše gastronomske ponude inspirirane ličkom tradicijom.

Kako bismo vam osigurali jedinstven zimski odmor i odmak od užurbanog ritma svakodnevice, pripremili smo za vas aranžman koji sadrži 1, 2 ili 3 noćenja s doručkom ili polupansionom u hotelu Jezero i ulaznicu u Nacionalni park Plitvička jezera. Ovu posebnu ponudu smo za vas upotpunili popustima na brojne sadržaje: finsku saunu u hotelu Jezero, masažu u kozmetičkom salonu Fors Fortis, jahanje na ranču Terra, ulaznicu za posjet Cerovačkim špiljama. Za sve vas koji se odlučite na uslugu noćenja s doručkom, nudimo popust na večeru u restoranu Lička kuća za cijelo vrijeme vašeg boravka.

Dođite na zimski odmor i doživite čari ličke zime na Plitvičkim jezerima!

  • 1 noćenje s doručkom
  • ulaznicu u Nacionalni park (vrijedi za cijelo vrijeme boravka)
  • 20% popusta na à la carte večeru u restoranu Lička kuća
  • 20% popusta na korištenje finske saune
  • 20% popusta na RELAX masažu (u trajanju od 60 min) u kozmetičkom salonu „Fors Fortis“ u hotelu
  • 20% popusta na cijene jahanja na ranču „Terra“ 
  • Cijena po osobi: od 59,00 € (444,54 kn)
  • Fiksni tečaj konverzije iznosi 1 EUR = 7,53450 KN

GASTRO PONUDA

Restoran Lička kuća

Radno vrijeme: 11:00 – 23:00

Izgrađen 1972. godine i uređen kao inačica etno muzeja, restoran Lička kuća svojim ambijentom i gastronomskom ponudom temeljenom na namirnicama lokalnog podrijetla, autentično oživljava bogatstvo tradicije ličkog kraja. Sama šetnja kroz restoran vodi vas u drugi svijet, umirujuću toplinu nekadašnje ličke kuće, dok mirisi i okusi vraćaju u djetinjstvo i kuhinju naših baka, gdje je hrana ručno rađena od namirnica iz domaćeg uzgoja. U pripremi jela koriste se prehrambeni proizvodi lokalnog podrijetla, od kojih su mnogi zaštićeni oznakom regionalnog sustava kvalitete Lika Quality kao proizvodi proizvedeni u ekološkoj oazi Lika destinacije i provjerene sljedivosti od obiteljske farme do stola. Uz korištenje domaćih namirnica iznimne kvalitete naši djelatnici pripremaju vlastite temeljce te proizvode lokalni sirni namaz- ličku basu, kobasice, valjuške od krumpira pa čak i pekmez od domaće šljive bistrice, sve bez upotrebe bilo kakvih aditiva ili umjetnih pripravaka.

Zamislite samo ovaj prizor – otvoreno ognjište, pucketanje vatre koja titra ispod ražnja, zrak ispunjen aromatičnim začinima i mirisima koji najavljuju da će se svježe pečen lički specijalitet pojaviti na vašem tanjuru za samo nekoliko minuta. Otkrijte ovu gastronomsku avanturu u nezaboravnom ambijentu Ličke kuće, dopustite da osvoji sva vaša osjetila i povede vas na putovanje kroz stoljeća tradicije ličkog kraja!


Bistro Vučnica

Radno vrijeme: 07:00 – 23:00

Dva kilometra od južnog ulaza (Ulaz 2) u nacionalni park, smjestio se bistro Vučnica, s pogledom na maleno skijalište i predivnu prirodu koja ga okružuje. Bistro Vučnica nudi posjetiteljima domaće kobasice, pizze, hamburgere te slastice poput torte od base.


Restoran Jezero

Radno vrijeme à la carte restorana: 11:00 – 23:00
Radno vrijeme Lobby bara: 07:00 – 23:00


Neobuzdana ljepota prirode Nacionalnog parka Plitvička jezera očarava svakog posjetitelja – kristalna jezera, žuborenje vode, huk slapova, a sve to u zelenom zagrljaju šumskog okruženja, razlog su zašto su Plitvička jezera uvjerljivo najposjećeniji hrvatski nacionalni park. Najveće među njima je jezero Kozjak, utkano u niz od 12 bisera koji čini splet Gornjih jezera, međusobno odvojenih sedrenim barijerama. Upravo se u toj oazi, začahuren u smirujućoj atmosferi Plitvičkih jezera i udaljen tek tristotinjak metara od smaragdnog zelenila Kozjaka, smjestio Hotel Jezero – pravi dragulj zelenog odmora. U hotelu se nalazi istoimeni restoran Jezero koji će vam pružiti pogled na opuštajuće zelenilo. Ugodna atmosfera vanjske terase s pogledom na jezera osvaja u jednakoj mjeri kao i široka ponuda pića i slastica.


Ostali otvoreni ugostiteljski objekti


ŠTO POSJETITI U OKOLICI PARKA?

Vođeni željom da dođete zbog jezera, a ostanete zbog prirode i avanture, pripremili smo preporuke što posjetiti u okolici Nacionalnog parka Plitvička jezera. Na aplikaciji se nalaze preporuke što pogledati, koje aktivnosti isprobati, na koje biciklističke staze se otisnuti… Na vama je odabrati vama najzanimljivije. Želimo vam predivan posjet i odmor u Nacionalnom parku Plitvička jezera te pregršt avantura u našoj okolici.