Ljeto na Plitvičkim jezerima

Urednik Novosti

Radno vrijeme ulaza: 7:00 – 20:00 │ Prodaja ulaznica: 7:00 – 17:00 │Parking (Ulaz 1 i Ulaz 2): 7:00 – 21:00


 • Donja i Gornja jezera otvorena su za posjetitelje
 • vlak i brod voze prema rasporedu

CIJENE ULAZNICA

Period ►
Cijena po osobi (HRK) ▼
1.6.-30.9.
Period ►
Cijena po osobi (HRK) ▼
A**B**
Odrasli 300,00200,00
Odrasli – grupe*250,00200,00
Studenti200,00125,00
Studenti – grupe*200,00125,00
Djeca 7-18 godina120,0070,00
Djeca 7-18 godina – grupe*100,0060,00
Djeca do 7 godina i osobe s posebnim potrebama s invaliditetom preko 50%GRATISGRATIS
* Minimalan broj za grupu je 15 osoba. Pisana najava dolaska je obvezna, minimalno 2 dana prije dolaska na e-mail adresu prodaja@np-plitvicka-jezera.hr; ** Od 01.06. – 31.08. cijena A vrijedi do 16 sati, cijena B poslije 16 sati. Od 01.09. – 30.09. cijena A vrijedi do 15 sati, cijena B poslije 15 sati.

Elektrobrod

Kratka linija (P1 – P2)7:00 – 20:00 (svakih 30 min)
Duga linija (P2 – P3)8:00 – 18:30 (svakih 30 min)
Duga linija (P3 – P2)8:30 – 19:00 (svakih 30 min)

Panoramski vlak

St2 – St18:00 – 19:45 (svakih 30 min)
St1 – St28:30 – 20:00 (svakih 30 min)
St2 – St38:15 – 19:00 (svakih 30 min)
St3 – St28:30 – 19:30 (svakih 30 min)

PONUDA SMJEŠTAJA

UŽITCI LJETA NA PLITVIČKIM JEZERIMA – HOTEL JEZERO

U brojnim licima ljetnih odmora, pozivamo vas da otkrijete onaj jedinstveni koji se pamti, odmor u impresivnoj zelenoj oazi Nacionalnog parka Plitvička jezera. Opustite se u ljetnoj igri prirode s obiljem boja, mirisa i oblika kojima ljepota Plitvičkih jezera zrači u ovo živahno i vedro doba godine, priuštite si šetnju uz prštavu svježinu slapova i predah u hladovini guste plitvičke šume.

Za bezbrižni ljetni odmor u srcu Parka za vas smo i ove godine pripremili našu posebnu ponudu aranžmana hotela Jezero koji sadrže 1, 2 ili 3 noćenja s doručkom ili polupansionom i ulaznicom u Park. Doživite plitvičko ljeto kroz popuste koje smo vam osigurali na brojne sadržaje: finsku saunu u hotelu Jezero, relax masažu u kozmetičkom salonu Fors Fortis, ulaznicu u obližnje Baraćeve špilje, ulaznicu na imanje Slovin Unique u Rastokama te jahanje na ranču Terra. Za jedinstven doživljaj vožnje po najvećem plitvičkom jezeru Kozjak, nudimo popust na sat najma čamca koji je gratis za goste koji žele produljiti svoj boravak na tri noćenja.  Za sve vas koji se odlučite na uslugu noćenja s doručkom, osigurali smo popust na ručak ili večeru u našem bistrou Vučnica u malom pitoresknom naselju Mukinje.

Osjetite bilo prirode Plitvičkih jezera u svoj njezinoj raskoši i provedite s vašim najmilijima ljetne trenutke za pamćenje!

 • 1 noćenje s doručkom
 • ulaznicu u Nacionalni park (vrijedi za cijelo vrijeme boravka)
 • 50% popusta na najam čamca na vesla na jezeru Kozjak (1 sat)
 • 20% popusta na korištenje finske saune (uz prethodnu najavu na +385 53 751 400, 751 500)
 • 20% popusta na ručak ili večeru u bistrou Vučnica
 • 15% popusta na cijenu ulaznice u Baraćeve špilje
 • Cijena po osobi: od 765,00 kn

UŽITCI LJETA NA PLITVIČKIM JEZERIMA – HOTEL PLITVICE

Za bezbrižni ljetni odmor u srcu Parka za vas smo i ove godine pripremili našu posebnu ponudu aranžmana hotela Plitvice koji sadrže 1, 2 ili 3 noćenja s doručkom ili polupansionom (večera u restoranu hotela Jezero*) i ulaznicom u Park. Doživite plitvičko ljeto kroz popuste koje smo vam osigurali na brojne sadržaje:  relax masažu u kozmetičkom salonu Fors Fortis, ulaznicu u obližnje Baraćeve špilje,  te popust na jahanje ili vožnju kočijom na obližnjem ranču ˝Wild spring˝. Za jedinstven doživljaj vožnje po najvećem plitvičkom jezeru Kozjak, nudimo popust na sat najma čamca koji je gratis za goste koji žele produljiti svoj boravak na tri noćenja.  Za sve vas koji se odlučite na uslugu noćenja s doručkom, osigurali smo popust na ručak ili večeru u našem bistrou Vučnica u malom pitoresknom naselju Mukinje.

 • 1 noćenje s doručkom
 • ulaznicu u Nacionalni park (vrijedi za cijelo vrijeme boravka)
 • 50% popusta na najam čamca na vesla na jezeru Kozjak (1 sat)
 • 20% popusta na ručak ili večeru u bistrou Vučnica
 • 10% popusta na RELAX masažu (u trajanju od 60 min) u kozmetičkom salonu „Fors Fortis“ u hotelu Jezero
 • 10% popusta na cijene jahanja i vožnju kočijom na ranču „Wild Spring“
 • 15% popusta na cijenu ulaznice u Baraćeve špilje
 • Cijena po osobi: od 697,50 kn

LJETO U KAMPU KORANA

Tražite li ovog ljeta sigurno mjesto za odmor od stresa koje istovremeno pruža relaksaciju i zabavne sadržaje, ne propustite ljetnu ponudu našeg kampa Korana. U očaravajućem zelenilu kampa napunite baterije i osjetite blagotvorni mir prirodnog okruženja, dok su vam pritom avanture u okolici nadohvat ruke. Smješten svega 8 km od Nacionalnog parka Plitvička jezera, kamp Korana je odlična polazišna točka za razgled 16 svjetski poznatih jezera veličanstvene ljepote, ali i brojnih atraktivnih lokacija u neposrednoj blizini kampa.

Za vas smo pripremili ljetnu ponudu aranžmana koja uključuje 2 ili 3 noćenja u bungalovima kampa Korana s doručkom ili polupansionom te uključenom ulaznicom u Nacionalni park Plitvička jezera. Uz navedeno vam nudimo popuste na najam čamca na vesla na jezeru Kozjak, jahanje i vožnju kočiju na ranču Wild Spring Ranch i obližnji Adrenalin park Plitvice kao i popuste na ručak ili večeru u restoranu kampa Korana ukoliko ste odabrali noćenje s doručkom. Pogodnost za sve vas koji odlučite ostati tri noći, uz sve navedene popuste,  je popust na ulaznicu u Baraćeve špilje dok su sat najma čamca na vesla na jezeru Kozjak te najam štapova za nordijsko hodanje gratis. Tijekom vašeg boravka u kampu Korana u našim bungalovima s novouređenim zajedničkim sanitarnim čvorom, na raspolaganju su vam restoran s vanjskom terasom, trgovina, prostor za grill i besplatan prijevoz do Parka i natrag.

Posjetite nas, jer ljeto vas čeka u kampu Korana!

 • 2 noćenja s doručkom
 • ulaznicu u Nacionalni park (vrijedi za cijelo vrijeme boravka)
 • 50% popusta na najam čamca na vesla na jezeru Kozjak (1 sat)
 • 15% popusta na ručak ili večeru u restoranu kampa
 • 10% popusta na jahanje i vožnju kočijom na ranču Wild Spring Ranch
 • 15% na usluge Adrenalin parka Plitvice
 • Cijena po osobi: od 764,00 kn

GASTRO PONUDA

Restoran Lička kuća

Radno vrijeme: 11:00 – 23:00

Izgrađen 1972. godine i uređen kao inačica etno muzeja, restoran Lička kuća svojim ambijentom i gastronomskom ponudom temeljenom na namirnicama lokalnog podrijetla, autentično oživljava bogatstvo tradicije ličkog kraja. Sama šetnja kroz restoran vodi vas u drugi svijet, umirujuću toplinu nekadašnje ličke kuće, dok mirisi i okusi vraćaju u djetinjstvo i kuhinju naših baka, gdje je hrana ručno rađena od namirnica iz domaćeg uzgoja. U pripremi jela koriste se prehrambeni proizvodi lokalnog podrijetla, od kojih su mnogi zaštićeni oznakom regionalnog sustava kvalitete Lika Quality kao proizvodi proizvedeni u ekološkoj oazi Lika destinacije i provjerene sljedivosti od obiteljske farme do stola. Uz korištenje domaćih namirnica iznimne kvalitete naši djelatnici pripremaju vlastite temeljce te proizvode lokalni sirni namaz- ličku basu, kobasice, valjuške od krumpira pa čak i pekmez od domaće šljive bistrice, sve bez upotrebe bilo kakvih aditiva ili umjetnih pripravaka.

Zamislite samo ovaj prizor – otvoreno ognjište, pucketanje vatre koja titra ispod ražnja, zrak ispunjen aromatičnim začinima i mirisima koji najavljuju da će se svježe pečen lički specijalitet pojaviti na vašem tanjuru za samo nekoliko minuta. Otkrijte ovu gastronomsku avanturu u nezaboravnom ambijentu Ličke kuće, dopustite da osvoji sva vaša osjetila i povede vas na putovanje kroz stoljeća tradicije ličkog kraja!


Bistro Vučnica

Radno vrijeme: 07:00 – 23:00

Dva kilometra od južnog ulaza (Ulaz 2) u nacionalni park, smjestio se bistro Vučnica, s pogledom na maleno skijalište i predivnu prirodu koja ga okružuje. Bistro Vučnica nudi posjetiteljima domaće kobasice, pizze, hamburgere te slastice poput torte od base.


Restoran Jezero

Radno vrijeme à la carte restorana: 11:00 – 23:00
Radno vrijeme Lobby bara: 07:00 – 23:00


Neobuzdana ljepota prirode Nacionalnog parka Plitvička jezera očarava svakog posjetitelja – kristalna jezera, žuborenje vode, huk slapova, a sve to u zelenom zagrljaju šumskog okruženja, razlog su zašto su Plitvička jezera uvjerljivo najposjećeniji hrvatski nacionalni park. Najveće među njima je jezero Kozjak, utkano u niz od 12 bisera koji čini splet Gornjih jezera, međusobno odvojenih sedrenim barijerama. Upravo se u toj oazi, začahuren u smirujućoj atmosferi Plitvičkih jezera i udaljen tek tristotinjak metara od smaragdnog zelenila Kozjaka, smjestio Hotel Jezero – pravi dragulj zelenog odmora. U hotelu se nalazi istoimeni restoran Jezero koji će vam pružiti pogled na opuštajuće zelenilo. Ugodna atmosfera vanjske terase s pogledom na jezera osvaja u jednakoj mjeri kao i široka ponuda pića i slastica.


Ostali otvoreni ugostiteljski objekti


ŠTO POSJETITI U OKOLICI PARKA?

Vođeni željom da dođete zbog jezera, a ostanete zbog prirode i avanture, pripremili smo preporuke što posjetiti u okolici Nacionalnog parka Plitvička jezera. Na aplikaciji se nalaze preporuke što pogledati, koje aktivnosti isprobati, na koje biciklističke staze se otisnuti… Na vama je odabrati vama najzanimljivije. Želimo vam predivan posjet i odmor u Nacionalnom parku Plitvička jezera te pregršt avantura u našoj okolici.